Kommunens namn kommer sig av att man alltsedan förra mandatperioden konsekvent endast utser gubbar som ordförande för samtliga kommunala styrelser och nämnder och kommunen därmed är unik i Sverige!
Kommunen hette tidigare Borgholms kommun.

🎂
NYHET: Vi grattar medborgare i kommunen som fyller jämnt nästa vecka. Klicka HÄR, skrålla lite neråt i högerspalt och kolla in våra nya jubilarer!

Länk till SVERIGES ÄLDSTA BLOGGARE:
R kan du följa Dagny Carlsson (108 år) på hennes blogg!

Vi saknar en riktigt bra och pålitlig VÄDERPROGNOS FÖR ÖLAND. Men det ser ut till att bli soligt med lite ostlig småblåst och upp till tjugo grader varmt under söndagen. Och på måndag mera mulet och svalare.


Skördetid i all sin prydno

Tips för att hitta inlägg i visst ämne: Skriv ord som kan ingå, här i vita raden och klicka på Sök!

För att sedan återvända till senaste inlägg är det bara att backa ett steg!

lördag 14 april 2018

Idiotiskt bokbål

Imorgon är det planerat ett bokbål vid Segerstads fyr. Som en protest mot lekstugan i Svenska Akademien och hur man där har behandlat sin "ständiga" sekreterare Sara Danius, så tänker man i Segerstad bränna Svenska Akademiens ordböcker. 
Detta tycker jag är alldeles fel sätt att protestera på. Det för tankarna till nazisterna och deras bokbål och till den kejsaren av Kina som lät bränna alla böcker för att historien skulle börja med honom, som Evert Taube har "rappat" om. 
Man bränner bara inte böcker! Och biblioteken borde inte heller få kassera böcker bara för att dom börjar bli gamla! Det är att skapa historielöshet!
Det planerade bokbålet är lika idiotiskt som när Lisbeth Lennartssson och Ilko Corkovic stod på torget i Borgholm och vände ryggarna åt Jimmie Åkesson när han skulle valtala där. Det får bara motsatt effekt än vad man tänkt. 
Kommentarer
Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR 

4 kommentarer:

 1. Detta bör avstyras. Att bränna ordböcker i protest mot Akademien, är ett helkorkat hugskott. Ord är viktiga, liksom akademiens arbete med dem, och har ingenting alls att göra med den konflikt som uppstått mellan dess medlemmar.
  Skärpning!

  SvaraRadera
 2. Så här skriver Ingalill Johansson i en kommentar på Facebook till detta inlägg:

  Tycker vi med.Trång syn på litteratur.

  SvaraRadera
 3. Så här skriver Edith Regina Kihlman i en kommentar på Facebook till detta inlägg:

  Hjälper föga.

  SvaraRadera
 4. Bokbål? Stolpe ut...
  Måste vara några historielösa småyngel som inte förstått vad "bokbål" associerar till.
  Vi äldre, kanske lite mer bildade vet.

  SvaraRadera