Kommunens namn kommer sig av att man alltsedan förra mandatperioden konsekvent endast utser gubbar som ordförande för samtliga kommunala styrelser och nämnder och kommunen därmed är unik i Sverige!
Kommunen hette tidigare Borgholms kommun.

🎂
NYHET: Vi grattar medborgare i kommunen som fyller jämnt denna vecka. Klicka HÄR, skrålla lite neråt i högerspalt och kolla in våra jubilarer!

Länk till SVERIGES ÄLDSTA BLOGGARE:
R kan du följa Dagny Carlsson (108 år) på hennes blogg!

Vi saknar en riktigt bra och pålitlig VÄDERPROGNOS FÖR ÖLAND. Men det ser ut till att bli soligt med lite ostlig småblåst och upp till tjugo grader varmt under söndagen. Och på måndag mera mulet och svalare.


Skördetid i all sin prydno

Tips för att hitta inlägg i visst ämne: Skriv ord som kan ingå, här i vita raden och klicka på Sök!

För att sedan återvända till senaste inlägg är det bara att backa ett steg!

söndag 20 maj 2018

Uffe fixade folkfest

Stadens ambitiöse fixare Ulf Olsson är fenomenal på att få saker att hända och dra folk till staden. Tio välavlönade turistchefer tillsammans lyckas väl inte få hälften så många besökare till Öland på en och samma dag som Uffe kan. När det inte ens är badsäsong! 
Igår lyckades han få den bortglömda pingstaftonen till att bli något av en folkfest genom anordnandet av Ölands Motordag i Borgholm. Veteranfordon längs hela gågatan, över större delen av torget, i parken kring numera "gråa paviljongen" och dessutom i Societetsparken - där man bl a kunde beskåda brandbilen från Runstens gamla brandstation som varit ute och släckt många bränder på Öland och som genom en storartad insats från eldsjälen Anne Wilks* och stöd från Henrik BertilssonÖlands Lantbruks- och Motormuseum - som det numera heter" - i Störlinge nu har räddats till framtida beskådande på det spännande museet. Inte så underligt att brandbilen senare på dagen kom att tilldelas ett pris från stora scenen på torget inför en enorm publik. Och när det inte pratades bilar från högtalarna så vr det femtiotalsmusik med gung från ett svängigt band. 
Husbilens föregångare -"folkabussen" - väckte nyfikenhet

Vad är fram och vad är bak?

Runstens uttjänta brandbil
Ulf Olssons intervjuar Henrik Bertilsson som fick företräda prisvinnande brandbil
På kvällen blev det sedan "krosing" i några timmar med huvudsakligen amerikanska slagskepp till bilar med passagerare både ovanpå och inne i bilarna, ölburkar i nävar, glada tillrop och hög volym på bilstereoapparaterna. Och med spiknyktra förare.

Slagskepp i kö...

... och med passagerare ovanpå
Roligt verkade alla att ha och de flesta kommer säkert tillbaka. Uffe kan verkligen fixa till det. Till och med vädret, för det vr perfekt!
Foto: Per Lublin
*) Fotnot: ELDSJÄL RÄDDADE BRANDBIL kunde ju ha varit en rolig rubrik!
Kommentarer 
Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR!  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar