Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

måndag 2 mars 2020

Att spela rysk roulette med andra människors liv

Att köra rattfull är inte tillåtet. Kör man bil i gravt berusat tillstånd riskerar man inte bara eget liv utan även andras ifall man då skulle råka förorsaka en trafikolycka med många dödsoffer. Inte ens lite lätt berusad får man köra bil - inte ens en kort liten sträcka - även om sannolikheten då är större att man klarar körningen utan att skada någon. Man får alltså inte ens chansa på att det ska gå bra. Gör man det och blir ertappad, så blir man omgående ifråntagen sitt körkort. 
Om vi jämför det grova rattfylleriet med Carl Malgerud och kompani*
som reser på en veckas skidsemester till norra Italien där en för många dödlig synnerligen smittsam sjukdom - som det saknas vaccin och botemedel emot - härjar för fullt, så innebär det i båda fallen att spela rysk roulette med andra människors liv. 
Men i det senare fallet innebär det att betydlig fler människor kan stryka med.    
Malgerud - värre än rattfyllo?
Ett ensamt motorfordon som frontalkrockar (p g a att föraren är aspackad) kan vålla ett begränsat antal människors död, men det finns ingen gräns för hur många människors död man kan förorsaka genom att resa på semester till ett land med smittoutbrott och sedan föra smittan med sig hem. 
Har svårt att glömma idioten som nyligen skulle flyga på en semesterresa till coronadrabbade Teneriffa och i en TV-intervju förklarade det med att ” - Man måste chansa också!
HÄR kan ni i ett tvåminutersinslag höra både honom och några andra resenärer som högeligen tycks strunta i ifall dom efter hemkomsten kan komma och smitta ner en massa andra människor och vålla deras död. 
Sådana personer borde hållas inburade och bli fråntagna sina pass!  
Foto: Per  Lublin
*)  Fotnot: Carl Malgerud får såsom moderaternas partiledare i Gubbholms kommun (och därtill andre vice ordförande i kommunstyrelsen) finna sig i att egenskap av så kallad "offentlig person" i bli omnämnd med namn i detta självförvållat tråkiga sammanhang, till skillnad från övriga i resesällskapet som inte utpekas med namn.
Relaterat inlägg: 
Ansvarslöst av Malgerud. Riskerar ju tusentals andra människors liv här hemma! Hur aningslöst dum får en politiker vara? - fredag 28 februari 2020
 Vill du se mina senaste inlägg, klicka R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar