Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

måndag 13 juli 2020

Veckans husbilsparkeringar! I Borgholm och längs Stenkusten!


Måndag mitt på dagen i Borgholm
Kl. 11.49 
Husbil 1 har parkerat i korsningen Västra Kyrkogatan / Södra Långgatan. Trots att det alltid råder stoppförbud inom 10 meter från korsning. 

Kl. 11.57 
Matte stiger ur Husbil 1 med stor hund som hon rastar på trottoaren. Kan inte se att hon plockar upp något från trottoaren innan dom går in i husbilen igen. 😐
Husse har gått till Systembolaget.  
  
Kl. 12.01 
Husse har kommit tillbaka från Systembolaget med inköpta varor och lastat in dem i husbil och satt sig vid ratten. 
Husbilen svänger ut på Västra Kyrkogatan och försvinner därifrån. 
Hej då!  
Samtidigt har Husbil 2 parkerat sig i samma korsning vid Södra Långgatan. Till höger i bild.  


Kl. 12.17 
Nu har trafikvakten varit där och lappat alla olagligt uppställda fordon, däribland Husbil 2. Pengar som går till den gemensamma kassan för oss kommunmedborgare, alltid någon glädje av husbilsbesöket för vår del! 😉  


Kl. 12.58 
Husbil 2 har åkt vidare. 
Nu står Husbil 3 uppställd mot den gula tegelfasaden i hörnan. Knappast några 10 meter från korsningen. 
Husbil 4 - en silverfärgad - har just anlänt och intagit ettans tidigare plats i korsningen. Ur stiger fordonets husse och matte. 

Kl. 13.00 
Fyrans husse och matte har just blivit avrådda av en förbipasserande från att låta husbilen stå kvar i korsningen. Men de bryr sig inte. Nu går de mot 😕😕😕Systembolaget. 
 

Kl. 13.17 
Husbil 3 har åkt. 
Husse och matte har återkommit från Systembolaget till sin silverfärgade Husbil 4 med fullt av varor som de lastat in baktill i husbilen. Ingen lapp på rutan. 😕 
Nu är det dags för färd vidare för den silverfärgade fyran. 



Kl. 13.18 
Hej då, SSM 465!  

Alldeles uppenbart finns det folk för allt. 
Men att tre av fyra husbilsekipage slapp undan böter när de parkerade i hörnan där det var stoppförbud var dåligt för trafikvakten. 
Kanske borde han koncentrera sig mer på husbilarna istället för att jaga borgholmsbilisterna?  
Om det nu bara stannade vid lite trafikfarliga uppställningar av husbilarna i stadens gathörn och en och annan hundrastning på trottoaren utan bajjspåse så vore det väl inte så farligt. 
Men när det fortsätter med att husbilarna rullar ut i all sin tyngd i den känsliga naturen vid sidan av kustvägen på norra Öland för att rasta eller övernatta! Då blir det genast betydligt värre. Såren i naturen försvinner inte så lätt. Längs hela kustvägen borde kommunen verkligen ha trafikvakter.
Egrentligen borde det införas förbud för husbilar att alls färdas på kustvägen. Ända från Äleklinta i söder till Byerum Sandvik i norr! 
Foto: Per Lublin

Kommentarer
Vill du se mina senaste inlägg, klicka R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar