Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 2 augusti 2020

Otroligt smaklöst med stor skyltställning och annan bråte framför väderkvarnen i Tullgatans fond! Några goda råd till beslutsfattarna.

Minns ni när Ölands Kulturminnesförening donerade sin väderkvarn i Forngårdens (numera Stadsmuseets) trädgård till Borgholms stad? 
Denna väderkvarn hade ju stått lite undanskymt bakom muren mot Badhusgatan.   
Nu skulle den få stå som ett blickfång i i norra änden av Tullgatan och riktigt markera  stadens kvarnmark (där övriga väderkvarnar sedan länge var försvunna). 
Och där - i den f d kvarnmarken - har väderkvarnen ståtat väl synlig från hela Tullgatan. Ända till våra dagar då den kommit att bli förbyggd av ett högt ”kravallstängsel” kring en uppställningsplats för fordon som Borgholm Energi ordnat åt sig där. Och nu senast skyms halva väderkvarnen av en enormt stor skylt som talar om att där finns en ”padelbana”. Som om det inte skulle ha räckt med en vanlig liten pil?
Tullgatans norra ände
Kan ni skymta väderkvarnen bakom skylten och all annan bråte?
Samma vy sedd från Storgatan
Så otroligt smaklöst det har blivit! 
-----------------------
Några goda råd till beslutsfattarna: 
Bort med skyltställningen och kravallstängslet och flytta uppställningen för Borgholm Energis fordon till lämpligare plats! 
Flaggstången med Borgholm Energis fula flagga behöver inte heller stå där och skämma platsen. 
Bygg gärna upp en liten kulle som väderkvarnen kan få vila på så att den syns ännu bättre och kommer till sin rätt som Tullgatans fond!

Bakom kameran: Per Lublin 
Kommentarer
Vill du se mina senaste inlägg, klicka R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar