Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 19 januari 2021

Brister i skolskjutstrafiken - grund för uppsägning av rådande avtal. Chans för vårt kommunalråd att visa vad han duger till!

- Att en skolskjuts hittar till skolan i Löttorp borde vara ett rimligt krav! Så skriver Ölandsbladets chefredaktör Peter Boström i en ledartikel i dagens nummer av bladet med anledning av en rad brister i skolskjutstrafiken som påtalats den senaste tiden. Håller fullkomligt med. 

Dessa och tidigare påpekade brister borde vara tillräcklig anledning för kommunens makthavare att raskt låta göra en översyn, säga upp rådande avtal (på grund av att utförarna brustit i sina uppgifter) och snabbt  genomföra bättre upphandlingar med tydliga väl genomtänkta krav.

Vårt kommunalråd brukar skrytsamt påstå att han och hans parti ”levererar”. Nu har han en chans att visa vad han duger till!

 

RÄTTELSE: Inte Åkerboskolan!

... Från Peter Boström på Ölandsbladet har det inkommit en rättelse per mail: 

Taxiskjutsarna i Borgholms kommun som vi fått många tips om handlar om de som far till Köpingskolan och skolorna i Borgholm.

Jag var slarvig och skrev Åkerboskolan, men till den skolan är det Löttorps taxi som har alla körningarna. Dem har vi inte fått några klagomål emot.
Så jag ändrade så fort jag kunde på webben, men i vår papperstidning så står det tyvärr felaktigt ”Åkerboskolan”
.

 

Kommentarer 

Vill du se mina senaste inlägg, ”klicka " R 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar