Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 22 oktober 2019

Gubberiet befäste sin ställning igår

Gubberiet befäste sin starka ställning i vår kommun vid kommunfullmäktiges ställning i går kväll, när gubbkulturledaren Ilko Corkovic lyckades driva igenom att avgående socialnämndsordföranden Magnu(s) Ståhl återigen skulle ersättas med en gubbe. 
Ryktet hade talat sant och nu lär kommunen få heta Gubbholms kommun. I varje fall tills ändring skett och kvinnor åter släpps fram till ordförandeposter i kommunens nämnder och styrelser. Att döma av Ilkos utläggning under mötet släpps de för närvarande bara fram till viceordförandeposterna, det tycker han tydligen räcker. 
Det är sällan man hör Ilko säga något positivt om sin politiske (m)otståndare (M)arcel van Luijn, men efter fullmäktigemötet igår gick Ilko fram och tackade van Luijn för att denne gjort kränkande personliga påhopp mot mig från talarstolen. 
Man kan väl säga att fyllnadsvalet blev en pyrrhusseger för den nye socialnämndsordföranden Lar(s) Ljung för vid den slutna omröstningen var det bara 18 kommunfullmäktigeledamöter (av dom 35) som alls ville ha in honom i socialnämnden. Nästan lika många valde att rösta blankt! 
Men en sak är säker. Kvinnor göre sig icke besvär i Gubbholms kommun! 
Klicka HÄR så kan du lyssna själv, och vill du följa hela mötet kan du klicka här!
Kommentarer
 Vill du se mina senaste inlägg, klicka R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar