. . . . .

R kan ni se hela januari månads månads jubilarer!
SMHI:s väderprognos för Öland - uppdateras flera gånger per dag - klicka R!

tisdag 8 september 2020

Svårt att fira Skolans dag i vår kommun - nästan så att jag säger fy faan! Vad säger Utbildningsnämnden och dess ordförande (som ju har det yttersta ansvaret för hur den våldtagna flickan blivit bemött av skolan)??

Idag tisdag den 8 september är det Skolans dag i hela landet. Ett år när vi hade velat kunnat få sträcka på oss efter rankningen som nummer 17 på skalan som Sveriges bästa skolkommun (av 290 kommuner). Men det kan vi nu knappast. 

Som en stort svart blaffa över utmärkelsen - eller en spya över finrumsmattan - ligger ju nu skolans (Slottsskolans) hantering av den våldtäkt som en ung tonårsflicka i nian blev utsatt för i november förra året av en något äldre klasskamrat. Där våldtäktsmannens ”rätt” att få gå kvar i klassen av rektorn Göran Eliasson har bedömts som viktigare än våldtäktsoffrets lidande av att dagligen behöva möta förövaren i skolan. Det är ju så vansinnigt dumt så det är inte klokt!

  

Trots att flickan och hennes familj vid upprepade tillfällen vädjat om att få våldtäktsmannen förflyttad från skolan eftersom flickan mådde dåligt av situationen. 

   

Men ansvaret för denna skamfläck vilar inte bara över Slottsskolan och dess tafatta ledning (rektor) utan delas också av kommunens nye utbildningschef Roland Hybelius som direkt efter sitt tillträde i mars stöttat rektorns beslut att gärningsmannen - även efter att dom fallit och han blivit fälld för våldtäkt - skulle få gå kvar i sin klass på Slottsskolan. Medan den våldtagna flickan tvingats att byta till en annan klass!!!

  

Som jag tidigare har berättat finns en pågående utredning om skolans hantering av det hela hos Diskrimineringsombudsmannen (DO) som begärt in svar om kommunens syn på en del saker i sammanhanget. Då har samme utbildningschef Hybelius - som redan är insyltad i det skandalösa bemötandet mot flickan - tagit hand om skrivelsen från DO och författat kommunens (!) svar. 

Utbildningschefen måste väl ändå i högsta grad anses jävig och borde naturligtvis inte ha varit den som fått skriva kommunens svar. 

Det är ungefär som om gärningsmännen skulle få göra åklagarnas förundersökningar i brottmål. Hur många brottslingar skulle då bli åtalade, om ens några? 

Sammanfattningsvis anser "kommunen" - i svaret till DO från Hybelius - att rektor och skolledning har handlat rätt. 

Men kommunen består nu vare sig av en insyltad utbildningschef eller en rektor som inte ens bor i kommunen utan kommunen består av alla oss medborgare som är bosatta och skrivna här i kommunen och som bidrar till vår kommuns verksamhet med vår kommunalskatt! 

Och vi - som tillsammans faktiskt utgör kommunen - tycker inte att det är okej att elever som utsatts för våldtäkt av andra elever ska behöva möta sina förövare vare sig i klassrum eller på skolgård och få höra nedsättande ord om sig från gärningsmännen till deras kompisar. 

Vi tycker inte att rektor och skolledning har handlat rätt utan tycker att ynglingen som våldtagit flickan omedelbart borde ha tagits bort från Slottsskolan fram till att den rättsliga processen var avgjord och naturligtvis inte få komma tillbaka mer om han blivit fälld!

Till råga på eländet så tiger Utbildningsnämnden och dess ordförande "fallskärmsseglande" Benny Wennberg - som ändå har det yttersta ansvaret. Där sitter alltså en drös politiker med höga timersättningar och vågar inta ta i det här och peta på de egna tjänstemännen som bemött den våldtäktsdrabbade flickan så ynkligt illa! 

Det är nästan så att jag säger fy faan! 

  Kommentarer


 Relaterat inlägg: 

Utredning om hur våldtagen elev har bemötts av Slottsskolans ledning - tisdag 11 augusti 2020

Vill du se mina senaste inlägg, klicka R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar