⚠️ Dagens varning: Älgjakten har börjat i Grabbholms kommun! ⚠️

🎂 Dagens namn är Inga och Ingalill - vi gratulerar! 🌹🌹

Här grattar vi DENNA veckas jubilarer, kolla R!

SMHI:s väderprognos för Öland - uppdateras flera gånger per dag - klicka HÄR!

onsdag 3 april 2019

När smockan hängde i luften i kommunfullmäktige ...

Smockan hängde faktiskt i luften vid kommunfullmäktiges marsmöte i år. 
Det var när kommunfullmäktige diskuterade Åkerboskolan och kommunalrådet Ilko Corkovic (S) stod vid talarpodiet och beskyllde moderatledaren Carl Malgerud för att denne hade varit med och "forcerat" ett beslut i kommunstyrelsen - vid ett kommunstyrelsesammanträde förra våren där Malgerud inte ens hade varit närvarande - som det hettade till ordentligt och Malgerud gick upp bredvid Ilko, blåste upp sig och ställde sig att stirra på honom. 
Tyvärr syns det inte på kommunens videoinspelning HÄR (eftersom Malgerud då står utanför bilden), men ungefär så här såg det ut:

Ilko har efteråt beskrivit "scenen" som han upplevde "oerhört" obehaglig", att Malgerud gick upp bakom hans rygg och "kom och stirrade" på honom och Ilko tänkte "bara han inte smäller till nu".  
För Ilkos tankar var bara att han "ville inte vara med om nån djävla slagsmål" och han har berättat att han "försökte hålla sig till ämnet", men att han "hade ögonen" på Malgerud och hade honom "i sitt vänstra öga"... 
Malgerud medgav dagen efter att han blivit väldigt upprörd och medvetet ställt sig att stirra på Ilko. 
Så det var inte långt till smockan den kvällen. 
Det var förstås fler än Malgerud som blev upprörda den kvällen, men det var framför allt av annan anledning, nämligen att Ilko med stöd av Staffan "Sossedräng" Larsson och en svag majoritet totalt oresonligt och på högst undermåligt beslutsunderlag drev igenom alla sina beslut om Åkerboskolan helt i strid mot berörda föräldrars och andra nordöländska medborgarnas önskemål, bara för prestigens skull - för att bevisa vilka det var som hade makten! 
Dock hjälper inga fysiska smockor. 
Men vid kommande val lär däremot såväl Ilko som Staffan Sossedräng (C) sopas bort från allt vad kommunal makt heter så att det bara visslar om det! Tyvärr känns det alldeles för långt dit. Tre år till med en maktfullkomlig Ilko är alldeles för länge!

Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar