. . . . .

R kan ni se hela januari månads månads jubilarer!
SMHI:s väderprognos för Öland - uppdateras flera gånger per dag - klicka R!

måndag 1 juni 2020

"Bensträckare" och "socialt avstånd" i kommunfullmäktige

Måndagskväll för fjorton dagar sedan. 
Kommunfullmäktige i Borgholm träffas i en sal där borden är skilda åt, där bara en sitter vid varje bord (för antalet ledamöterna är nedbantat med nästan hälften så detta ska vara möjligt), där kaffepausen med smörgåsar är slopad (för undvikande av närkontakt i smörgåskön) och inga åhörare får vara med i salen utan får nöja sig med att följa mötet via webbsändning.  Allt för att minska risken för smittspridning av covid-19.
Då - när bara några få ärenden återstår av ärendelistan - föreslår kommunfullmäktiges ordförande en bensträckare! 
Och dom som vill få gå och ta sig en kopp kaffe, lägger hon till. 
Så flera går till pentryt och ställer sig i kö vid den omständiga och långsamma kaffeautomaten med minst tio (tror jag) varianter av kaffe. 
Och sen börjar ledamöterna samlas i smågrupper i salen - och vandra mellan grupperna - det är tydligen det som menas med "bensträckare":

Tre av dom fyra moderaterna samlade på lagom avstånd för att virus lätt ska kunna hoppa mellan dem. 
Fr v "sjuttioplussaren" Jörgen JannerstrandLenamarie Wikström och (delvis dold) skidresenären Carl Malgerud.

🥺


Så får Jörgen Jannerstrand plötsligt syn på IT-chefen - som sitter vid ett litet bord vid podiet och är där för att sköta den teknik som möjliggör för ledamöterna att kunna sitta hemma och deltaga via länk istället för att bidra till smittrisken i lokalen - och lämnar Malgerud och Lenamarie för att gå bort och prata med honom.

🥺

Medan Jörgen närmast lutar sig över IT-chefen för att riktigt spotta ur sig eventuella virus passar sig Lenamarie på att luta sig allt närmare mot Malgerud.

🥺

Och här ser vi samtidigt ryggen på kommunalrådet Ilko Corkovic som ser ut att stå och beundra sin idol Per Lublin (på skärmen)  - eller om det är så att han betraktar sin utmanare med avsky och viss fasa - man vet aldrig hur Ilko tänker.
 
Uppe på podiet syns kommunfullmäktiges ordförande Eva-Lena Israelsson i samspråk med kommunsekreteraren
.

🥺


Trött på social distansering? Ilko sträcker högerut på sina ben ...

🥺


... och sniker sig nästan obemärkt (längst bort till höger) bort till moderatgruppen.

🥺


Här häver sig plötsligt Malgerud över dåtidspartiets Tomas Lind och ska tydligen försöka involvera honom i moderatsamtalet.

🥺


- Men vem kommer här? 
Verkar vara Ilko som vill leka "Ryska posten" med handtag, famntag, klapp eller kyss...

🥺


Det blir "handtag". Ilko sträcker fram armen och tar tag med handen i Malgeruds axel.

🥺


Lite handviftningar...

🥺


... och här får Ilko en klapp av Malgerud.
I bakgrunden är Jörgen Jannerstrand fortfarande fullt upptagen med IT-chefen.

🥺Medan Lenamarie försöker byta utandningsluft med sin partikamrat kommunfullmäktiges andre vice ordförande Anders Nyholm, som dock försöker hålla sig lite på avstånd så gott det går.

🥺Och här har kommunfullmäktiges första viceordförande Eva Wahlgren (c) bensträckt sig  till en partikamrat ute i salen...

🥺

 

... som hon gestikulerar ivrigt framför.

🥺


Kanske för att vifta bort eventuella viruspartiklar?

🥺


Nu börjar man samlas på podiet igen, men Malgerud är inte klar. Nu är det en till ledamot - på andra sidan - som han absolut måste växla några ord med. Det blir att tränga sig bakom Nina Andersson-Junka (s) som sitter - som sig bör  ensam vid sitt bord.

🥺

Där blir han ståendes gestikulerande framför överväldigade ledamoten med Nina trångt bakom sig. Social distans, vad är det?

🥺Malgeruds ivriga diskussion fortsätter medan podiet sitter samlat och väntar på att ledamöterna ska gå och sätta sig på sina noga avskilda platser så att mötet äntligen kan återupptas och bli färdigt. Och stackars Nina sitter fortfarande inklämd bakom Malgeruds bakdel.

🥺Men vad är det här för ett "kärlekspar" som samtidigt står och trycker vid utgången till vänster? Jo det är s-ledamöterna Joel Schäfer och Andreas Person som totalt tycks ha missförstått betydelsen av socialt avstånd. Det betyder INTE  att stå och trycka kind mot kind!

🥺


Förlåt att jag raljerat lite i mina bildtexter men kunde inte låta bli - trots att det hela faktiskt är minst sagt allvarligt!
Och tror ni att kommunfullmäktiges ordförande efter denna "bensträckare" hade några synpunkter på att ledamöterna uppenbarligen glömt bort att hålla avstånd? 
Nej, det hade hon inte alls. Tvärtom utlovade hon smörgåsar (!) till nästa möte. 
Man tar sig för pannan! 

Sedvanlig kö till Kommunfullmäktiges Heliga Smörgåsar - lämpligt i coronatider?

Kommentarer
Vill du se mina senaste inlägg, ”klicka R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar