Mejla ditt debattinlägg till olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se fler nya inlägg?Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 20 maj 2018

Uffe fixade folkfest

Stadens ambitiöse fixare Ulf Olsson är fenomenal på att få saker att hända och dra folk till staden. Tio välavlönade turistchefer tillsammans lyckas väl inte få hälften så många besökare till Öland på en och samma dag som Uffe kan. När det inte ens är badsäsong! 
Igår lyckades han få den bortglömda pingstaftonen till att bli något av en folkfest genom anordnandet av Ölands Motordag i Borgholm. Veteranfordon längs hela gågatan, över större delen av torget, i parken kring numera "gråa paviljongen" och dessutom i Societetsparken - där man bl a kunde beskåda brandbilen från Runstens gamla brandstation som varit ute och släckt många bränder på Öland och som genom en storartad insats från eldsjälen Anne Wilks* och stöd från Henrik BertilssonÖlands Lantbruks- och Motormuseum - som det numera heter" - i Störlinge nu har räddats till framtida beskådande på det spännande museet. Inte så underligt att brandbilen senare på dagen kom att tilldelas ett pris från stora scenen på torget inför en enorm publik. Och när det inte pratades bilar från högtalarna så vr det femtiotalsmusik med gung från ett svängigt band. 
Husbilens föregångare -"folkabussen" - väckte nyfikenhet

Vad är fram och vad är bak?

Runstens uttjänta brandbil
Ulf Olssons intervjuar Henrik Bertilsson som fick företräda prisvinnande brandbil
På kvällen blev det sedan "krosing" i några timmar med huvudsakligen amerikanska slagskepp till bilar med passagerare både ovanpå och inne i bilarna, ölburkar i nävar, glada tillrop och hög volym på bilstereoapparaterna. Och med spiknyktra förare.

Slagskepp i kö...

... och med passagerare ovanpå
Roligt verkade alla att ha och de flesta kommer säkert tillbaka. Uffe kan verkligen fixa till det. Till och med vädret, för det vr perfekt!
Foto: Per Lublin
*) Fotnot: ELDSJÄL RÄDDADE BRANDBIL kunde ju ha varit en rolig rubrik!
Kommentarer 
Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR!  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar