Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 22 januari 2021

Coronaläget i vår kommun idag. Tredje vågen lurar på oss. Men myndigheterna avvaktar för att vänta och se

  

Sex nya fall av covid-19 bland vår kommuns invånare har registrerats sedan förra fredagen. Ungefär ett nytt fall per dag. Därmed har sammanlagt 250 av våra kommunmedborgare blivit smittade av covid-19 sedan sjukdomen kom till oss för snart ett år sedan. 

Samtidigt ligger tredje vågen - som kan bli värre än de tidigare - och lurar på oss. Våra svenska myndigheter ligger steget efter sina motsvarigheter i andra närliggande länder. 

Här ska vi tydligen - som vanligt under denna pandemi -  vänta och se hur farlig den tredje vågen kan bli och hur mycket den kan komma och drabba oss innan vi sätter in åtgärder. Under tiden lättar man på restriktionerna! 

Hur korkade är det egentligen tillåtet att vara i den svenska regeringen och hos Folkhälsomyndigheten med statsepedemiolog Anders Tegnell i spetsen? Har man ingenting lärt av vart sådan senfärdighet har lett hittills?

Det behövs faktiskt radikala åtgärder redan nu om man ska kunna mota Olle i grind, man kan ju inte släppa in honom för att se hur farlig han kan vara innan man gör något! Då kan det ju faktiskt vara för sent att kunna göra vad som hade behövts. 

Har man i dessa kretsar aldrig hört talas om försiktighetsprincipen? Där man iakttar full försiktighet innan man vet hur mycket försiktighet som behövs!

Kommentarer

Vill du se mina senaste inlägg, ”klicka " R 

3 kommentarer:

  1. Hur många har frisknat till?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Enklast svaret på din fråga skulle bli: Förhoppningsvis de flesta som genomgått sjukdomen de flesta och som inte har avlidit.

      Över antalet avlidna på lokal kommunal nivå presenteras dessvärre ingen statistik, där råder för mycket hysch-hysch. Vilket är beklagligt ur smittskyddssynpunkt.
      Vi vet heller inte hur många som insjuknat och överlevt men i någon form kommer få dras med sjukdomen hela livet.
      Därför är det svårt att ge ett bättre svar på din fråga.

      Det enda som det finns svar på när det gäller kommunens samtliga invånare och covid-19 är egentligen bara hur många många som någon gång konstaterads smittade. Men långt ifrån alla har ju testats.

      Radera
    2. Det enklaste svaret på din fråga skulle ju vara:
      - Förhoppningsvis de flesta som genomgått sjukdomen och som inte har avlidit!

      Över antalet avlidna på lokal kommunal nivå presenteras dessvärre ingen statistik, där råder för mycket hysch-hysch. Vilket är beklagligt ur smittskyddssynpunkt.
      Vi vet heller inte hur många som insjuknat och överlevt men i någon form kommer få dras med sjukdomen hela livet.

      Därför är det svårt att ge ett bättre svar på din fråga.

      Det enda som det finns svar på när det gäller kommunens samtliga invånare och covid-19 är egentligen bara hur många många som någon gång konstaterats smittade. Men långt ifrån alla har ju testats.

      Radera