⚠️ Dagens varning: Älgjakten har börjat i Grabbholms kommun! ⚠️

🎂 Dagens namn är Inga och Ingalill - vi gratulerar! 🌹🌹

Här grattar vi DENNA veckas jubilarer, kolla R!

SMHI:s väderprognos för Öland - uppdateras flera gånger per dag - klicka HÄR!

fredag 6 september 2019

Att ”göra en Boris” så att kommunfullmäktige inte kan träffas förrän mot slutet av oktober!!!

       
Den nye brittiske premiärministern Boris Johnsson har förutom genom sin yviga kalufs och sin vurm för ett snabbt brittiskt utträde ur EU nyligen utmärkt sig genom att hos drottningen - Elisabeth II - begära långuppehåll för parlamentet fram till mitten av oktober, vilket drottningen faktiskt gått med på. En sensationell händelse i ett land med urgammal parlamentarism att en regeringschef kan sätta ett tillfälligt stopp för det valda parlamentet att fungera!!!
Boris Johnsons tanke bakom detta uppseendeväckande stryptag mot parlamentet är uppenbarligen att parlamentet inte ska hinna diskutera ”brexitfrågan” färdig och komma till något nytt beslut innan utträdet är ett faktum. 
Inte särskilt begåvat av Johnsson eftersom detta har retat gallfeber på det brittiska parlamentet och lett till ett politiskt kaos som har dominerat nyheterna i radio och TV den senaste tiden och och där han nu alldeles före det påtvingade uppehållet har förlorat sin politiska majoritet i parlamentet när en av hans ledamöter helt sonika gick över och satte sig på den andra sidan av salen - d v s tillsammans med oppositonen. Och därmed blev det oppositionen som kom att sitta med en rösts övervikt istället för herr Johnson. 

Här hemma har den borgholmska ”premiärministern”, kommunalrådet Ilko Corkovic, och hans gäng passat på att likaledes ”göra en Boris Johnsson". Det har nämligen inte varit svårt att få ”drottningen" -kommunfullmäktiges ordförande Eva-Lena I - att ställa in kommunfullmäktiges möte nu i september, så att kommunfullmäktige inte ka träffas förrän emot slutet av oktober - då det torde vara för sent att ta några nya beslut för Åkerboskolan som annars man annars hade kunnat vara aktuella med anledning av den nya situation som uppstått efter branden på skolan. 
Men Ilko och kompani tycker tydligen inte att den enda skolan på norra Öland och situationen däruppe längre angår kommunens folkvalda beslutande församling! 
Detta är en skymf mot kommunfullmäktige som förhoppningsvis kan leda till att någon centerledamot som nu ingår i Ilkos synnerligen knappa majoritet tröttnar på att sitta fången i vänsterburen och stegar över golvet till oppositionssidan i kommunfullmäktige vid ett kommande fullmäktigemöte så att Ilko mister sin majoritet. 
Det behövs verkligen en ny kommunledning i Borgholms kommun!
Kommentarer
 Vill du se mina senaste inlägg, klicka R

1 kommentar:

  1. Håller med dig Per. Var jätteförvånad att fullmäktige ställdes in. Vi kunde iaf haft en allmänpolitisk debatt som majoriteten inte heller verkar vara särskilt förtjust i. Känns som fler och fler beslut tas bakom stängda dörrar. Senaste KS avhandlades i under en timme (!), vilket gav Det Nya Ledarskapet resten av dagen för selfies vid olika byggprojekt.

    SvaraRadera