Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 19 augusti 2020

En ful fan knackade på dörren igen

I förra veckan var det en ful fan som knackade på dörren igen hos den kommunala hemtjänsten i vår kommun. Han blev lyckligtvis inte insläppt. 
  
Närmare bestämt var det Covid-19 som slagit klorna i en person som ingår i kommunens timpenningsbaserade bemanningspool för hemtjänsten. Det var den personen själv som i torsdags log larm om att han hade symptom och därför inte kunde hoppa in i hemtjänsten.
Han fick då istället testa sig och det visade det sig att han faktiskt var smittad med covid-19. 
Heder åt den unge mannen som valde att inte hoppa in i tjänst och därmed räddade ett stort antal äldre med hemtjänst från att bli smittade med covid-19 med kanske döden som följd.  
Hade han istället tyckt att det var nog inte var så farligt med lite lätta förkylningssymptom och kanske hoppat in - för att han behövde den där lilla inkomsten som timersättningen innebär - så vet man inte hur många som han kunde ha smittat ner av dem som han skulle besöka i tjänsten.Han gjorde nu alltså precis som han skulle och för detta tackas han nu med utebliven inkomst, eftersom Försäkringskassan inte ersätter dom som arbetar på timpenning.  
Här tycker jag faktiskt att kommunen borde gå in och ersätta för den uteblivna inkomsten. Både till den här personen och andra timanställda som gör likadant i en motsvarande situation. För kommunen är det småpengar som kan bidra till att hålla covid-19 borta från dom äldre som kommunen åtagit sig ansvar för.
Kommentarer
Vill du se mina senaste inlägg, klicka R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar