Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 26 november 2020

Skitstövlar och drumlar!

Två riktiga skitstövlar kan man - om man klickar HÄR - se sitta i kommunstyrelsens sammanträdesrum. Till höger i bild.
Det är SD:s ”lillführer” Erik Arvidsson, och ”moderatledaren” Carl Malgerud som inte hade vett nog att hörsamma uppmaningen att deltaga digitalt vid kommunstyrelsemötet i tisdags utan istället envisades med att vara där fysiskt. 
När det äntligen kommit så långt att både ledamöter och tjänstemän ska deltaga på distans då sätter dessa båda igång att obstruera. 
Att ”Handsprits-Calle” fortsätter att nonchalera smittrisken är väl helt i linje med hans beteende tidigare under året. Ja, jag kallar honom så, sedan han tidigt i våras försökt inbilla SVT Smålands tittare att han bara genom inköp av en flaska handsprit skulle vara garderad mot Coronan och därmed obekymrat kunde resa på skidsemester till svårt coronadrabbade norra Italien utan risk för att kunna föra smitta med sig hem till vår då fortfarande helt coronafria region.  
För ”Pisk-Eriks” del kanske det mer handlar om en önskan att bli plågad - för det kan man verkligen bli om man får covid-19 - man kan få plågor för hela livet om man överlever. Han kallas som bekant allmänt så  sedan han framträtt iklädd kvinnokläder på videoinspelningar i sociala medier med önskemål att bli slagen och piskad. På något finare språk kallas det att vara masoschist.
Någon bättre förklaring kan jag för närvarande inte se till att Malgerud och Erik Arvidsson gör som dom gör nu. Om dom nu själva inte är rädda för att bli smittade må vara hänt, men att dom skiter i ifall dom också smittar ner andra är rent ut sagt för djävligt! 
Skitstövlar och drumlar är vad dom är!


Kommentarer
Vill du se mina senaste inlägg, ”klicka"  R !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar