Kommunens namn kommer sig av att man alltsedan förra mandatperioden konsekvent endast utser gubbar som ordförande för samtliga kommunala styrelser och nämnder och kommunen därmed är unik i Sverige!
Kommunen hette tidigare Borgholms kommun.

🎂
NYHET: Vi grattar medborgare i kommunen som fyller jämnt denna vecka. Klicka HÄR, skrålla lite neråt i högerspalt och kolla in våra jubilarer!

Länk till SVERIGES ÄLDSTA BLOGGARE:
R kan du följa Dagny Carlsson (108 år) på hennes blogg!

Vi saknar en riktigt bra och pålitlig VÄDERPROGNOS FÖR ÖLAND. Men det ser ut till att bli soligt med lite ostlig småblåst och upp till tjugo grader varmt under söndagen. Och på måndag mera mulet och svalare.


Skördetid i all sin prydno

Tips för att hitta inlägg i visst ämne: Skriv ord som kan ingå, här i vita raden och klicka på Sök!

För att sedan återvända till senaste inlägg är det bara att backa ett steg!

torsdag 12 april 2018

"Bra tajming" tycker avgående turistchef. Kommungemensam rekrytering av det ena stolpskottet efter det andra!

"- Det kändes som en bra tajming", säger den av de båda ölandskommunerna gemensamt anställde chefstjänstemannen Staffan Smedfors till Ölandsbladet när han nu - och med omedelbar verkan - har sagt upp sig från sin anställning som Ölands "turistchef" lagom till den stundande turistsäsongen!
Det har påståtts som ett skäl för kommunsammanslagning att man då skulle kunna locka till sig "bättre kompetens". Detta är dock en ren myt. För hur kompetenta har egentligen dom chefer varit som dom båda ölandskommunerna har anställt tillsammans?! Smedfors är bara det senaste stolpskottet  i raden.
Vem minns inte turistchefen Gustaf Öholm - som fick hela ÖTAB att gå i konkurs. Eller efterföljaren Håkan Waxegård (där bilden av en maffiosostyp poserande med två torpeder är den som dröjer sig kvar på näthinnan). Däremellan ett inhopp av "näringslivschefen" Anders Nyholm, känd som "Mr Dolittle" på Ölands Näringslivskontor, ditrekryterad av ölandskommunerna tillsammans.
Och nu till sist Staffan Smedfors som man knappt har sett röken av sedan han tillträdde för två år sedan. Och som nu med full lön får arbeta med "annat" tills uppsägningstiden går ut den sista juli.
Själva rekryteringen av Smedfors kostade för övrigt de öländska kommunskattebetalarna en kvarts miljon kronor. Lägg därtill en god startlön och att han redan har hunnit få en tioprocentig löneförhöjning från Ölands kommunskattebetalare. Hur i helskotta kunde han få det? Hade man ingen som helst koll på hur Smedfors fungerade som chef?
KOMMUNGEMENSAMT så har Öland lyckats rekrytera det ena stolpskottet efter det andra! Kommunsammanslagning vadå?
Kommentera gärna och läs kommentarer här!
 Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR

4 kommentarer:

 1. Han har ju själv sagt upp sig för han klarar inte jobbet. Varför ska han då få gå och skräpa någonstans till ingen nytta med fortsatt lön som tydligen är alldeles för hög? Låt honom ta sitt pick och pack och gå på direkten utan några fler månadslöner!

  "Svenne"

  SvaraRadera
 2. Som vanligt, när skattebetalarna står för räkningen då finns det ingen ände på utgifterna.......

  SvaraRadera
 3. Så här skriver Jörgen Jannerstrand på Facebook i en kommentar till detta inlägg: ”Bra timing” är kanske omskrivning för ”nödd och tvungen”?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kan man nog tro att det förhåller sig denna gång!

   Radera