Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 29 juli 2018

Köpingsviks (s)tolthet? Nej en skam för Köpingsvik och hela Borgholms kommun!

Kallade i ett inlägg mitt på dagen idag vårt kommunalråd Ilko Corkovic (S) för "vårt allt mer socialdemokratiske kommunalråd". Och så verkar det bli - och har under en längre tid varit - ju närmare vi är valdagen. Och just nu är det bara sex veckor kvar till den dagen och att valet är över!
Titt och tätt skriver nu Ilko på Facebook om sig själv och socialdemokraterna som att dom "levererar", men handen på hjärtat är det inte mycket som socialdemokraterna har "levererat" i Borgholms kommun. I varje fall inte av det som dom har lovat i sina tidigare vallöften. 
Men priset tar väl ändå Ilko när han har delat ett Facebookinlägg med att utnämna den nyutnämnde socialnämndsordföranden Jan Olof Forslund (S) till "Köpingsviks stolthet", samme Forslund som inlett detta sitt ordförandeskap med att ta bort insynen till nämndens sammanträden - helt i strid mot den öppenhet som enligt kommunfullmäktigebeslut ska prägla Borgholms kommun!
Ilko Corkovic har delat ett inlägg.7 juniKöpingsviks stolthet Janne Forslund finns på plats 5 på vår fullmäktigelista.
https://www.facebook.com/459688367494623/posts/1225773047552814/
Socialdemokraterna Borgholm
7 juni
Janne Forslund är nummer 5 på kommunfullmäktigelistan för Socialdemokraterna i Borgholms kommun.
Ålder: 53
Bostadsort: Köpingsvik
Yrke: Lärare...
Visa mer 
Samme Forslund som genom att stänga insynen för medborgarna är en skam både för Köpingsvik och hela Borgholms kommun!
Delning med kommentar samt vidhängande inlägg, allt hämtat från Facebook 
Kommentarer
Relaterade inlägg:
Gubben For(s)lund sammankallade socialnämnden och stängde dörren för insyn innan bläcket på att han valts till ordförande ens hunnit torka - 1 juni 2018
Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar