⚠️ Dagens varning: Älgjakten har börjat i Grabbholms kommun! ⚠️

🎂 Dagens namn är Inga och Ingalill - vi gratulerar! 🌹🌹

Här grattar vi DENNA veckas jubilarer, kolla R!

SMHI:s väderprognos för Öland - uppdateras flera gånger per dag - klicka HÄR!

lördag 14 juli 2018

Vem är lantbrukaren? Länsstyrelsen tiger. Vilket är partiet?

Frågan för dagen i hela Borgholms kommun  - är naturligtvis: Vem är lantbrukaren? Och då en alldeles speciell lantbrukare som - trots varningar har fortsatt att vanvårda sina djur så illa att länsstyrelsen nyligen med omgående verkan beslutat omhänderta hans cirka 160 djur, varav 14 nötkreatur befunnit sig vara i så eländigt skick att de omedelbart avlivats. 
Frågan har naturligtvis inte blivit mindre sedan Ölandsbladet idag avslöjat är att lantbrukaren är ett av toppnamnen bland Borgholms kommunpolitiker. 
Igår försökte jag själv få svar på frågan genom att ringa länsstyrelsen, men där vägrade man att lämna ut namnet och på ett dokument som jag fick ta del av via mejl var namnet överstruket. 
Kan ju tycka att en fråga som är på allas tunga har ett allmänintresse och när det har det gått så långt att man verkställt avlivning av ett antal djur, så finns det väl inte skäl för sekretess kring ärendet. När det nu dessutom avslöjats att lantbrukaren ifråga är en offentlig person och toppnamn för ett parti så borde det väl inte längre hymlas om vem personen ifråga är. Andra personer kan annars helt oförskyllt bli utsatta för misstankar och lida skada.
Bilderna som visats på de arma djuren är fruktansvärda och talar sitt klara språk. Men det borde inte bara vara lantbrukaren som nu ska ställas till svars för vanskötseln och det djurplågeri som det handlar om. Även de myndigheter som har ansvar för tillsynen har brustit och måste därför få ställas till svars för det långvariga djurplågeriet. De har faktiskt ett medansvar. Kan inte förstå varför man från myndighetshåll inte har följt upp med återbesök långt tidigare när man redan tidigt i våras såg hur illa det var ställt. 
Kanske är det också på sin plats att väljarna får veta vilket parti det är som satt upp personen ifråga som ett toppnamn på sina valsedlar. Det räcker knappast att partiet ifråga hastigt och lustigt låter trycka nya valsedlar utan det namnet. Så, vilket är nu partiet som det handlar om?
Kommentarer
Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar