⚠️ Dagens varning: Älgjakten har börjat i Grabbholms kommun! ⚠️

🎂 Dagens namn är Inga och Ingalill - vi gratulerar! 🌹🌹

Här grattar vi DENNA veckas jubilarer, kolla R!

SMHI:s väderprognos för Öland - uppdateras flera gånger per dag - klicka HÄR!

måndag 23 mars 2020

Stanna hemma, nu börjar det bli allvar!

För på dagen precis en månad sedan kunde man på Aftonbladets digitala ”löp” läsa: Viruset sprider sig - Över hundra personer smittade i Italien. 
Då - den 23 februari - hade sjukdomen ännu inte brutit ut i Sverige. 
Fem dagar senare begav sig offentlige personen Carl Malgerud från Borgholm på bussresa till norra Italien för en veckas skidsemester. Tillsammans med en busslast medresenärer från Öland, Kalmar och sydligaste Sverige. Kritiken lät inte vänta på sig sedan resan några dagar före avfärden blivit allmänt känd och Malgerud figurerat i SVT Småland och på reporterns fråga om han ändå inte funderat på aTT avbeställa sin resa med emfas och självsäkert svarat: - Absolut inte!
Den 10 mars konstaterades det första smittfallet i Kalmar län och efter mindre än en vecka fanns sex konstaterat smittade i länet. Samtliga hade kommit hem från skidsemestrar i Österrike och Italien!
Idag den 23 mars har över 59 tusen (!) smittats i Italien och senaste siffran avlidna är 5 476 (!). Siffror som ökar med galopperande hastighet. 
På kvällen den 27 februari - kvällen innan Malgerud med flera påbörjade sin bussfärd till Italien - konstaterades det första fallet av coronasmitta i Stockholm. Nu drygt tre veckor senare finns det 760 smittade i den svenska huvudstaden plus ett stort mörkertal (eftersom testerna mer eller mindre har upphört efter den 15 mars) samt har där redan sju personer avlidit av sjukdomen. 
Det finns alltså redan nu minst fem gånger så många smittade i Stockholm som det fanns i hela Italien för en månad sedan. 
Därför torde det ur smittosynpunkt vara fem gånger så riskabelt att resa till Stockholm nu som det var att resa till Italien för en månad sedan. 
Tänk på det innan ni planerar er påsk, och stanna hemma! Och be dem som ni känner i Stockholm att de också stannar hemma. Alla borde i dessa tider ta den hänsynen mot andra att dom reser så lite som möjligt!
Bilden härunder presenterades som ett humoristiskt inslag här i bloggen i lördags för nio dagar sedan. Nu är det inte roligt längre. Nu börjar det bli allvar!

Då rolig bild från facebook. Idag inte längre roligt!
Kommentarer
 Vill du se mina senaste inlägg, klicka R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar