Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 14 april 2018

Idiotiskt bokbål

Imorgon är det planerat ett bokbål vid Segerstads fyr. Som en protest mot lekstugan i Svenska Akademien och hur man där har behandlat sin "ständiga" sekreterare Sara Danius, så tänker man i Segerstad bränna Svenska Akademiens ordböcker. 
Detta tycker jag är alldeles fel sätt att protestera på. Det för tankarna till nazisterna och deras bokbål och till den kejsaren av Kina som lät bränna alla böcker för att historien skulle börja med honom, som Evert Taube har "rappat" om. 
Man bränner bara inte böcker! Och biblioteken borde inte heller få kassera böcker bara för att dom börjar bli gamla! Det är att skapa historielöshet!
Det planerade bokbålet är lika idiotiskt som när Lisbeth Lennartssson och Ilko Corkovic stod på torget i Borgholm och vände ryggarna åt Jimmie Åkesson när han skulle valtala där. Det får bara motsatt effekt än vad man tänkt. 
Kommentarer
Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR 

4 kommentarer:

  1. Detta bör avstyras. Att bränna ordböcker i protest mot Akademien, är ett helkorkat hugskott. Ord är viktiga, liksom akademiens arbete med dem, och har ingenting alls att göra med den konflikt som uppstått mellan dess medlemmar.
    Skärpning!

    SvaraRadera
  2. Så här skriver Ingalill Johansson i en kommentar på Facebook till detta inlägg:

    Tycker vi med.Trång syn på litteratur.

    SvaraRadera
  3. Så här skriver Edith Regina Kihlman i en kommentar på Facebook till detta inlägg:

    Hjälper föga.

    SvaraRadera
  4. Bokbål? Stolpe ut...
    Måste vara några historielösa småyngel som inte förstått vad "bokbål" associerar till.
    Vi äldre, kanske lite mer bildade vet.

    SvaraRadera