Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

måndag 9 mars 2020

Malgerud hemma igen och i karantän. Och hur med dom andra som varit med på samma resa?

Kommunstyrelsens förste vice ordförande Carl Malgerud - ledare för moderaterna i vår kommun - som kom hem från norra Italien igår har valt att nu sitta i karantän hemma under fjorton dagar innan han går ut och träffar folk. Klokt av honom för han hade knappast något val. Hade han inte gjort det valet skulle han ha varit politiskt oavsett om han smittat någon eller ej. 

Klokt nog i karantän 
Dom andra som var med på resan har ej heller något val. 
Att medvetet gå ut bland folk och bara riskera att föra smitta vidare som kan leda till döden för de som de som blir smittade i något led är straffbart som grov allmänfarlig vårdslöshet. Där fängelse i upp till två år ingår i straffskalan. 
Så valet att stanna hemma i karantän fjorton dagar borde inte vara svårt för någon.
Och det valet ska ingen arbetsgivare kunna hindra eller lägga sig i!
.
Foto:  Per Lublin
Kommentarer
 Vill du se mina senaste inlägg, klicka R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar