Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

måndag 31 augusti 2020

Chockerande om Anders Tegnell och smittspårning

Kan inte rå för att jag blir alltmer fundersam när det gäller  herr statsepidemiolog-ikonen Anders Tegnell. Trots att många tycker att han är bra och litar på honom.
Det senaste gäller hans syn på hur smittspårning lämpligast kan gå till. Tydligen tycker det är tillräckligt att detta kan den smittade själv göra. 
Det var faktiskt chockerande att höra Tegnells resonemang kring detta i en TV-intervju i veckan.  
Chockerande
Hur tänker han egentligen!?
Hur kul skulle det vara att som konstaterad smittad med en dödlig sjukdom själv behöva kontakta alla man kan ha blivit smittad av eller kanske har smittat ner? 
Ungefär som att polisen kan sluta upp med att spåra skyldiga till begångna brott och istället överlåta detta till brottsoffren som då får ringa runt och fråga bland evetuella misstänkta. 
Och om den smittade kanske tycker att det är obehagligt att själv behöva ringa runt om dertta, så hänvisar Tegnell till att var och en har ett eget ansvar. 
Med detta resonemang kan polisen upphöra med samtliga hastighets- och nykterhetskontroller längs våra vägar med hänvisning till att var och en har ett eget ansvar att hålla rätt hastighet och köra nykter. 
Nej bäste Tegnell, smittspårning - som är en nödvändig del i allt arbete med att förhindra smittspridning - måste givetvis ske proffsigt av personal som fått utbildning i detta!

 Foto: Wikipedia / Frankie Fouganthin

Kommentarer
Vill du se mina senaste inlägg, klicka R

2 kommentarer:

  1. Citat:"Hur tänker han egentligen?". Det är väl ändå inte en relevant fråga!

    SvaraRadera
  2. Ja det är en lustig åsikt .man undrar va han tänker med .bra inlägg

    SvaraRadera