⚠️ Dagens varning: Älgjakten har börjat i Grabbholms kommun! ⚠️

🎂 Dagens namn är Inga och Ingalill - vi gratulerar! 🌹🌹

Här grattar vi DENNA veckas jubilarer, kolla R!

SMHI:s väderprognos för Öland - uppdateras flera gånger per dag - klicka HÄR!

tisdag 11 februari 2020

Eva-Lena Israelsson är en katastrof som kommunfullmäktiges ordförande

Det gick inget vidare för ordföranden Eva-Lena Israelsson igår kan vi väl konstatera, eller om vi ska gå rakt på sak: Hon är en katastrof som kommunfullmäktiges ordförande. 
Hon lyckas blanda ihop vad som är förslag och beslut och höll i ett ärende till och med på att ställa till med en omröstning mellan kommunstyrelsens förslag och Ilkos förslag innan hon - tack vare protester från ett antal ledamöter begrep att Ilkos förslag var exakt detsamma som kommunstyrelsens (han hade bara yrkat bifall till kommunstyrelsens förslag) och att omröstningen istället begärts mellan mitt förslag att bifalla en motion och kommunstyrelsens förslag att avslå den.   
Men värst av allt är väl ändå att Eva-Lena totalt tycks ha missat att hon som kommunfullmäktiges ordförande har skyldighet att uppträda opartiskt och behandla alla ledamöter lika och inte avbryta dem och lägga sig i debatten genom att - på ett allt annat än opartiskt sätt - censurera vad olika ledamöter får säga eller inte säga.
Igår fick en nyanställd färsk protokollförare - ny för i år - förklara för kommunfullmäktiges ordförande sedan sex år tillbaka (!) hur hon skulle göra. 
Nu räcker det väl ändå. Det hela är en parodi. Kan ingen av dom båda viceordförandena få ta över? 
Vill du höra på eländet (drygt 2 timmar), så kan du klicka HÄR.
 Kommentarer
 Vill du se mina senaste inlägg, klicka R*
           

4 kommentarer:

 1. Hur gick det själv då??
  Yrkande på fel paragraf!! Du borde ha bättre koll på läget och själv hänga med

  SvaraRadera
  Svar
  1. Även solen har sina fläckar och visst tog jag vid ett tillfälle i måndags fel på vilket ärende som avhandlades (även om det var ett snarlikt). Men att gång efter gång vid varje sammanträde, år efter år, blanda ihop det mesta och röra till det, då ska man inte vara ordförande!

   Radera
 2. Du är patetisk!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men jag är lyckligtvis ingen anonym fegis
   :-)

   Radera