Kommunens namn kommer sig av av att man alltsedan förra mandatperioden konsekvent endast utser gubbar som ordförande för samtliga kommunala styrelser och nämnder och kommunen därmed är unik i Sverige!
Kommunen hette tidigare Borgholms kommun.

torsdag 14 november 2019

Lika illa i Mörbylånga. Noll koll i vardera kommunen hade TILLSAMMANS kunnat ge noll koll i kvadrat!

Det tycks inte bara vara i Gubbholms kommun som den byråkratiska organisationen sväller ut med en massa ”hittepåtjänster” och nya chefer som väl ingen riktigt vet vad dom pysslar med. Liknande tycks det vara även i Mörbylånga kommun framgår det av ledarartikeln i dagens Ölandsbladet, där chefredaktör Peter Boström skriver om en lista på chefer i Mörbylånga kommun med 58 namn! 
Undrar hur många vi då har i vår förgubbade kommun på norra halvan av Öland?
Delar dock inte åsikten att en öländsk kommunsammanslagning skulle ha lett till ett minskat antal kommunala chefer på vår långsmala ö. Definitivt inte på sikt, ty ju större en kommun är desto lättare är det för administrationen att svälla ut obegränsat och helt utom kontroll! 
Noll koll i vardera kommunen hade tillsammans kunnat ge noll koll i kvadrat. Lite förenklad matematik så att säga 😏
I en mindre kommun är det lättare för dom folkvalda beslutsfattarna att ta tag i saken, fundera över vilka tjänster som verkligen behövs och återta kontrollen - om dom törs och viljan finns!
Kommentarer
 Vill du se mina senaste inlägg, klicka R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar