. . . . .

R kan ni se hela januari månads månads jubilarer!
SMHI:s väderprognos för Öland - uppdateras flera gånger per dag - klicka R!

tisdag 31 juli 2018

Carl (M)algerud: "- Jag är politiker, vi behöver inte hålla vad vi lovar!" Tam "valupptakt" på marknad i Byxelkrok.

Idag kan vi läsa i Ölandsbladet om Byxelkroks marknad i helgen som gick. Tre politiska partier hade satt upp färgglada tält för att "visa upp sig". Först ut på lördagen var ett grönt och ett rött tält, centerpartiets och socialdemokraternas! Upplägget var lika som bär, politiker som - i brist på förbipasserande att attackera - stod och pratade med varandra i var sin grupp. Dom hade också små foldrar som var lika som bär - bortsett från färgen på omslaget - med åtskilligt ljug och ordet "framåt" i rubriken. Vadå framåt? Och båda hade dom uppblåsta ballonger att dela ut - gröna respektive röda - ifall det skulle gå att lura på några små barn att gå runt och på det sättet göra reklam för dem.  
Även om det var fullt av folk på marknaden och stor trängsel hos många knallar, så var intresset för just politikerna synnerligen ringa. Trots påkostade tält, gratis karameller, ballonger och en massa utlagt material. De flesta marknadsbesökare som råkade förirra sig till politikernas avdelning hastade snabbt förbi. 
Annat var det vid langosvagnen, där var det lång kö hela tiden. Men så smakade också den direktfriterade langosen riktigt gott och inte gammalt härsket valfläsk!*
Smakar riktigt gott och inte härsket valfläsk
Plötsligt hördes rop från en ung kille som tydligen hade viss känsla för politik: 
"- Sossarnas ballong flyter bort, sossarnas ballong flyter bort!""
En ballong hade blåst ner i vattnet och drev iväg som en röd boll ut mot sundet. Lite symboliskt för ett parti som allmänt sett nog verkar vara på väg bort från vad det varit. I vart fall enligt senaste årets opinionsmätningar.
Röd boll på väg bort?
Lite senare kom det upp ett blått tält strax intill det röda och det gröna. Även detta med i stort sett samma upplägg. Dom stora partierna har ju oförskämt mycket i partistöd och har därmed råd med mycket extravaganser som t ex anlitande av PR-konsulter. Man skulle kunna tro att C. M och S har anlitat samma PR-konsult inför det stundande valet. Inte heller moderaternas tält verkade dra till sig några intresserade kommunmedborgare. 
Om detta ska kallas för "valupptakt" som någon politiker uttryckte sig för Ölandsbladet, då var det inte mycket till upptakt för årets val. 
Inte mycket till valupptakt. De flesta hastade snabbt förbi tälten - lika som bär!
Själv var jag där för att dela ut flygblad till nordölänningar med utdrag från Ölandspartiets färska valmanifest av sånt som kan vara av särskilt intresse lokalt för nordölänningarna. Men får väl erkänna att det kanske inte var det bäst valda tillfället. Även om det visserligen fanns en del ortsbor, Bödabor och andra nordölänningar bland marknadsbesökarna så var de allra, allra flesta fritidsboende och turister.
Det sista jag som hörde när jag lämnade politikeravdelningen på marknaden var "moderatledaren" Carl Malgeruds höga stämma: 
"- Jag är politiker, vi behöver inte hålla vad vi lovar!" 
Följt av skrattsalvor från det blå tältet.
Behöver politiker inte hålla vad man lovar?!!!
Man kan ju undra om det var skämt eller allvar. Var det skämt så var det i vart fall inte det minsta roligt! 
Foto: Per Lublin
Kommentarer 
*) Fotnot: Valfläsk härsknar när det - istället för att det utlovade vallöftet blir genomfört när möjligheten finns - sparas för att kunna användas även i nästa valrörelse igen. Och i nästa och nästa.. 
Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR!

2 kommentarer:

 1. Ja Per och du behöver inte ta ansvar för någonting i din politik, skönt va. Hacka på andra och överklaga suck

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej du anonyme!
   Gå in på vår hemsida www.ölandspartiet.se och klicka där på VÅRT VALPROGRAM! Då får du se vad jag vill ta ansvar för och verka för att det ska bli verklighet. Det är också något som jag kommer att STÅ FÖR - även EFTER valet - eftersom jag till skillnad mot vissa anser att man måste HÅLLA vad man lovar!

   Sen tycker jag också att den som går till personangrepp i kommentarer och debattinlägg bör våga stå för det med sitt namn - annars är han eller hon en fegis!

   Radera