⚠️ Dagens varning: Älgjakten har börjat i Grabbholms kommun! ⚠️

...

Här grattar vi DENNA veckas jubilarer, kolla R!

SMHI:s väderprognos för Öland - uppdateras flera gånger per dag - klicka HÄR!

tisdag 18 juni 2019

Bedrövligt kommunfullmäktigemöte som slutade med dra åt helvete istället för önskan om fin sommar för ordföranden och övriga

Det blev en tämligen bedrövlig tillställning igår när kommunfullmäktige hade samlats till vårterminens avslutande möte. 
Det började med tjafs om dagordningen, där ärkegnäll(m)ånsen Marcel van Luijn lyckades få igenom att en motion som han hade väckt (om gång- och cykelvägar) skulle tidigareläggas under mötet och behandlas i första delen av mötet istället för i slutet, medan en motion som jag hade väckt (om tiggeriförbud) skulle ligga kvar i slutet och behandlas som näst sista ärende. 
Sedan kom Allmänhetens frågestund - som igår hellre kunde ha hetat Allmänhetens klagostund - där Fredrik Fredriksson (känd campingägare på norra Öland och numera också skriven i vår kommun, mest känd för sin regnbågsflagga och för att ha kört sitt dass från badplatsen i Frönäs till tingsrätten i Kalmar) ondgjorde sig över vildcampande husbilsturister som ställer till det och förstör för turistnäringen. Se och hör honom HÄR
Näste klagare var tidigare ålderspresidenten Sune Axelsson som du kan se och höra HÄR. Sune var missnöjd med att alla inte kunde höras vid webbsändningarna från kommunfullmäktige och att mikrofoner bara fanns vid talarstolarna och ordförandens plats. 
Som sjätte punkt på dagordningen kom ett medborgarförslag från Stephanie Mayes i Sättra som gick ut på att alla grundskoleelever skulle ha rätt till skolskjuts, vilket utbildningsförvaltningen och dess nämnd hade gjort tummen ned för. Efter ett utmärkt inledningsanförande av inbjudna förslagställerskan följde en debatt som slutade med sedvanligt munhuggeri mellan Marcel van Luijn och självgode kommunalrådet Ilko Corkovic. Se och hör det hela HÄR. Tyvärr blev medborgarförslaget grundligt nedröstat. 
Liksom Marcels motion, eftersom den kom från Marcel. Som du kan se och höra HÄR
Budgetbehandlingen (kommunens budget för kommande år) var så trist att jag inte ens lägger ut en länk till den. Nästan en och en halv timme (och mest tjafsande) om något som redan är bestämt i förväg och bara kunde sluta på ett sätt. Sju ledamöter deltog i "debatten" av vilka tre svarade för sjutton inlägg. Vi från Ölandspartiet (ÖP) avstod från att delta i tjafset och återkommer med en kortfattad sammanfattning av vad vi tycker i en skriftlig reservation. Vi valde också att trycka på ”avstå-knappen” i samtliga voteringar i ärendet. Budgetbehandlingen i kommunfullmäktige har kommit att bli en helt meningslös fars och ett spel för gallerierna.
Därefter gav kommunfullmäktige klartecken för att Borgholms kommun ska få ännu en vänort. Denna gång vid Adriatiska havet, dit våra ledande poltiker förmodligen ska få resa och gosa sig på Borgholms kommuninnevånares bekostnad. Se och hör HÄR. 

Cupra Maritima - Borgholms nyaste vänort - vid Adriatiska havet


Därefter interpellationsdebatter om dels uppföljningen av skolskjutsfrågan och dels senaste arrendeavtal med Kapelludden. Se och hör HÄR!
                                         
När det bara var tjugo minuter kvar på den tillåtna sammanträdestiden och två ärenden återstod begärde jag att min motion om tiggeriförbudet kunde utgå så länge för att istället behandlas i början av nästa sammanträde - i augusti. En rimlig begäran som säkert hade tillmötesgåtts om det hade gällt en motion från någon från något annat parti. Men när nu detta - på rent djävulskap från ordförandens sida - inte kunde tillmötesgås, så lämnade vi båda ledamöter från Ölandspartiet sammanträdet. Det finns gränser för hur man ska behöva bli bemött, så vid det här laget var jag minst sagt upprörd.
I egenskap av ålderspresident hade jag förberett ett vänligt hållet tal till ordföranden och övriga presidiet där jag skulle önska dem en trevlig sommar. Av detta blev nu intet och istället för dom väl valda orden vid mötets slut så blev det nu några mindre väl valda ord. 
HÄR kan ni höra hur det lät när jag vid mötets början bad om att min motion - lika väl som Marcels - skulle tidigareläggas, och HÄR kan ni höra resten, när jag sent på kvällen - när alla var trötta och mötet snart måste vara slut - bad att min motion istället skulle behandlas vid nästa möte efter sommaruppehållet.   
Får önska en skön och fin sommar till er andra, ni som varit åhörare där hemma och har stått ut med att lyssna på detta evinnerliga tjafsande blandat med några få vettiga synpunkter under kommunfullmäktiges debatter, njut av sommaren!  
Hälsningar  
Per Lublin  

PS. Hela mötet på tre timmar och fyrtiofem minuter kan ni höra HÄR om ni gitter!

Foto: Wikipedia 
 Kommentera / Kommentarer

Klicka HÄR, dela och sprid gärna vidare på Facebook!
 Vill du se mina senaste inlägg, klicka R

2 kommentarer:

 1. Det är bedrövligt hur du uttrycker dig i kommunhuset! Jag har alltid röstat på Ölandspartiet men när du ber dina partimotståndare åt helvete, kallar andra för en massa olämpliga saker på din blogg så kommer du inte få en röst av mig i nästa val iallafall. Det är inte bara jag som tänker så.. Per du måste avgå eller tänka om!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr kan det bli så att det flyger ur en ett och annat mindre välbetänkt när man blir provocerad och det går över en viss gräns. Det är naturligtvis aldrig bra. Men jag tror inte att kommunfullmnäktige skulle bli bättre utan mig. Besluten skulle knappast bli klokare med mest bara nickedockor i kommunfullmäktige.

   Om jag sen kallar arslen för arslen på min blogg - ifall det är det som du åsyftar (?), så är det min sak. Dom som beter sig som arslen får finna sig i klarspråk från min sida på bloggen, det står jag för.

   Och vad du sedan röstar på får naturligtvis vara din sak. Som anonym är det ju lätt att kritisera andra.

   Radera