Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 8 april 2020

Dymmelonsdag - nu är dom här, dom vi inte vill se!


Plötsligt är det folk i Hasse Funcks stuga på Hantverkaregatan - där det vanligtvis aldrig syns någon till mer än på sommaren och enstaka helger.
Och på torget är det fullt av folk som man annars inte ser.  En onsdag nu i coronatider, då brukar det ju annars vara tämligen så folktomt! Har vi ju fått se den senaste månaden.
Men nu råkar det ju vara dymmelonsdag - onsdagen i påskveckan - och då har sådana kommit hit till Borgholm som inte borde vara här nu. Som vi annars välkomnat med öppna armar, men som vi inte vill se här nu! Som kan bära med sig coronavirus hit.
Och på Trafikverkets webbkameror på bron kan vi se en ökande ström av bilar på väg mot Öland: 
På väg mot Öland
Det här är helt enkelt för djävligt av dom som inte har lyssnat på våra vädjanden, inte på Folkhälsomyndighetens vädjanden, inte heller på vår statsministers vädjanden och inte ens på kungens vädjanden att dom skulle hålla sig kvar i Stockholm - eller var dom nu hör hemma - under påsken!!!
Det är verkligen inte vårt fel - vi som bor och lever här - om det nu uppstår ett ”vi” och ett ”dom”. Och jag kan inte säga hur välkomna just dom som kom hit just denna påsk kommer att vara här i framtiden. Att dom som avstod från att komma hit denna påsk kommer att vara hjärtans välkomna i framtiden är jag dock  övertygad om!
Kommentarer
Vill du se mina senaste inlägg, klicka R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar