⚠️ Dagens varning: Älgjakten har börjat i Grabbholms kommun! ⚠️

🎂 Dagens namn är Inga och Ingalill - vi gratulerar! 🌹🌹

Här grattar vi DENNA veckas jubilarer, kolla R!

SMHI:s väderprognos för Öland - uppdateras flera gånger per dag - klicka HÄR!

onsdag 8 april 2020

Dymmelonsdag - nu är dom här, dom vi inte vill se!


Plötsligt är det folk i Hasse Funcks stuga på Hantverkaregatan - där det vanligtvis aldrig syns någon till mer än på sommaren och enstaka helger.
Och på torget är det fullt av folk som man annars inte ser.  En onsdag nu i coronatider, då brukar det ju annars vara tämligen så folktomt! Har vi ju fått se den senaste månaden.
Men nu råkar det ju vara dymmelonsdag - onsdagen i påskveckan - och då har sådana kommit hit till Borgholm som inte borde vara här nu. Som vi annars välkomnat med öppna armar, men som vi inte vill se här nu! Som kan bära med sig coronavirus hit.
Och på Trafikverkets webbkameror på bron kan vi se en ökande ström av bilar på väg mot Öland: 
På väg mot Öland
Det här är helt enkelt för djävligt av dom som inte har lyssnat på våra vädjanden, inte på Folkhälsomyndighetens vädjanden, inte heller på vår statsministers vädjanden och inte ens på kungens vädjanden att dom skulle hålla sig kvar i Stockholm - eller var dom nu hör hemma - under påsken!!!
Det är verkligen inte vårt fel - vi som bor och lever här - om det nu uppstår ett ”vi” och ett ”dom”. Och jag kan inte säga hur välkomna just dom som kom hit just denna påsk kommer att vara här i framtiden. Att dom som avstod från att komma hit denna påsk kommer att vara hjärtans välkomna i framtiden är jag dock  övertygad om!
Kommentarer
Vill du se mina senaste inlägg, klicka R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar