Kommunens namn kommer sig av att man alltsedan förra mandatperioden konsekvent endast utser gubbar som ordförande för samtliga kommunala styrelser och nämnder och kommunen därmed är unik i Sverige!
Kommunen hette tidigare Borgholms kommun.

🎂 🎂 Idag har Ragnar och Ragna namnsdag - vi gratulerar! 💐 💐

Idag är det också Sv
enska Flaskans Dag. Firas med valfritt innehåll!
Obs! Alkohol kan vara skadligt för hälsan! Bäst att påpeka!
💐🎂🎂🎂🎂🎂💐
NYHET: Vi grattar medborgare i kommunen som fyller jämnt denna vecka. Klicka HÄR, skrålla lite neråt i högerspalt och kolla in veckans jubilarer!

Länk till SVERIGES ÄLDSTA BLOGGARE:
R kan du följa Dagny Carlsson (108 år) på hennes blogg!

Vi saknar en riktigt bra och pålitlig VÄDERPROGNOS FÖR ÖLAND.

Det ser dock ut till att under torsdagen bli molnigt med upp till 17 grader varmt. Och inte en droppe regn.Skördetid i all sin prydno

Tips för att hitta inlägg i visst ämne: Skriv ord som kan ingå här i vita raden och klicka på Sök!

För att sedan återvända till senaste inlägg är det bara att backa ett steg!

måndag 31 augusti 2020

Chockerande om Anders Tegnell och smittspårning

Kan inte rå för att jag blir alltmer fundersam när det gäller  herr statsepidemiolog-ikonen Anders Tegnell. Trots att många tycker att han är bra och litar på honom.
Det senaste gäller hans syn på hur smittspårning lämpligast kan gå till. Tydligen tycker det är tillräckligt att detta kan den smittade själv göra. 
Det var faktiskt chockerande att höra Tegnells resonemang kring detta i en TV-intervju i veckan.  
Chockerande
Hur tänker han egentligen!?
Hur kul skulle det vara att som konstaterad smittad med en dödlig sjukdom själv behöva kontakta alla man kan ha blivit smittad av eller kanske har smittat ner? 
Ungefär som att polisen kan sluta upp med att spåra skyldiga till begångna brott och istället överlåta detta till brottsoffren som då får ringa runt och fråga bland evetuella misstänkta. 
Och om den smittade kanske tycker att det är obehagligt att själv behöva ringa runt om dertta, så hänvisar Tegnell till att var och en har ett eget ansvar. 
Med detta resonemang kan polisen upphöra med samtliga hastighets- och nykterhetskontroller längs våra vägar med hänvisning till att var och en har ett eget ansvar att hålla rätt hastighet och köra nykter. 
Nej bäste Tegnell, smittspårning - som är en nödvändig del i allt arbete med att förhindra smittspridning - måste givetvis ske proffsigt av personal som fått utbildning i detta!

 Foto: Wikipedia / Frankie Fouganthin

Kommentarer
Vill du se mina senaste inlägg, klicka R

1 kommentar:

  1. Ja det är en lustig åsikt .man undrar va han tänker med .bra inlägg

    SvaraRadera