Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 30 oktober 2020

Kommunal diktatur i Mejeriviken?

Bevara den öppna Marknadsplatsen i Borgholm för allmänt ändamål! Så skrev jag i ett inägg här för cirka tre veckor sedan när jag av en medborgare  blivit uppmärksammad på vad som var i görningen vid Mejeriviken. 
Marken där vi haft Borgholms marknad så länge vi kan minnas, dit cirkusar kommit och roat unga och gamla år efter år, där man hållit ryttartävlingar och allehanda utrymmeskrävande evenemang, där borgholmsborna kunnat rasta handlar på stora ytor i anslutning till hundbad och där man t o m haft elefantbad - en stor del av den marken som tillhör oss alla hade det fotbollsfanatiske kommunalrådet Ilko Corkovic mer eller mindre i smyg och helt fritt upplåtit till den stora idrottsklubben i Borgholm att få anlägga en stor fotbollsplan på. 
Idag har arbetet redan kommit igång och en stor grå yta har nu röjts av från gräs och annan markflora för att bli fotbollsplan.  
Mejeriviken idag med avröjd gräsyta
Det kan hända att detta är precis vad dom flesta borgholmsborna har velat skulle ske med Marknadsplatsen. Dom kanske tycker att en fotbollsplan just där är perfekt och att varken marknader, plats för cirkus och den stora gräsytan för mattar och hussar med sina hundar var lika viktigt. Isåfall har jag inget att invända annat än mot tillvägagångssättet som detta har bestämts. Stadens och traktens medborgare borde väl ändå ha tillfrågats först. 
Det snackas så fint om medborgardialog men det verkar bara vara prat när besluten i själva verket tas i smyg av ett litet grabbgäng på tre personer. 
Men tänk om det är så att en majoritet av borgholmsborna inte har velat ha någon fotbollsplan där! Isåfall är det som skett ett exempel på kommunal diktatur, när något sker i strid mot medborgarnas vilja! 
Dom tre i kommunledningen ville inte veta vad medborgarna ville, och vi lär kanske aldrig få veta vilket. 
Kommentarer
Relaterat inlägg: 
Vill du se mina senaste inlägg, ”klicka R


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar