. . . . .

R kan ni se hela januari månads månads jubilarer!
SMHI:s väderprognos för Öland - uppdateras flera gånger per dag - klicka R!

onsdag 28 november 2018

Ska vara skriven i Mörbylånga kommun och omedelbart lämna platsen i Borgholms kommunfullmäktige!

En myglande skendemokrat är väl inget direkt ovanligt, men mitt blogginlägg där Anne Oscarssons bluff med folkbokföring m m avslöjades blev faktiskt ett av de mest lästa av mina blogginlägg i år.
Anne Oscarsson hamnade också på bild i Ölandsbladets nätupplaga där det stod om hennes märkliga folkbokföring, nu under lupp: 

Två kommuner för Oscarsson

NORRA MÖCKLEBY  

Anne Oscarssons boendekommun under lupp.
Bor riksdags- och kommunfullmäktigeledamoten Anne Oscarsson (SD) i en husvagn i Borgholms kommun eller hos sin make i Mörbylånga kommun?
Inför valet i september uppmärksammade Ölandsbladet hur Anne Oscarsson hade för avsikt att byta bostadskommun, från Mörbylånga till Borgholm. Hon förklarade då att hon ämnade skriva sig på norra Öland där ett husbygge planerades. Fram tills dess skulle en husvagn utgöra hennes boende.
Nu aktualiseras frågan igen då Ölandspartiets Per Lublin på sin blogg uppmärksammar att något hus ännu inte är uppfört på Oscarssons tomt på norra Öland. Lublin kritiserar Oscarsson och hävdar att hon alltjämt bor med sin make i Norra Möckleby, vilket då skulle innebära att hon inte kan sitta i Borgholms fullmäktige.
Till Barometern säger Anne Oscarsson att hennes bygglov blivit försenat, men att hon visst ämnar bo på norra Öland.– Huset jag väntar på är ett bofärdigt hus som ska levereras, säger Anne Oscarsson till Barometern. 
PETER BOSTRÖM






  











































Och så här skrev kalmartidningarna  i fredags:
Om nu Anne Oscarsson "trodde att det är samma regler som gällde i kommunen som det är för reseersättning i riksdagen" - som hon säger i intervjun -så finns det ju även anledning att kolla upp hur hon har gjort med sina reseräkningar till riksdagen. Eftersom det även där är hemorten enligt folkbokföringslagen som räknas. Alltså där man har sin huvudsakliga dygnsvila. 
Fram till att huset står på plats på den obebyggda tomten uppe vid Hornsjön så är det i Mörbylånga kommun som Anne Oscarsson ska vara skriven och ska därför omedelbart och retroaktivt lämna tillbaka platsen i Borgholms kommunfullmäktige! 
 Relaterat inlägg:   
Högsta hönset för de "öländska" skendemokraterna (SD) myglar med ersättning. Låtsas bo i övergiven husvagn på norra Öland - tisdag 20 november 2018  
Och en sån ska sitta i riksdagen och företräda Öland där! - onsdag 21 november 2018
  Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR!

4 kommentarer:

 1. Instämmer helt. Verkar vara hög tid att granska flera politiker tillika vissa tjänstemän. Detta kan bli en av de största besparingar inom Borgholms kommun någonsin. Man kan undra hur kommunens kontrollsystem fungerar. Dags att redovisa för kommunens medborgare hur deras skatter fördelas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är nog mycket av våra kommunala skattepengar som rinner ut där det inte ska och flera av våra politiker och kommunanställda chefer som passar på att sko sig. Många bäckar små men även stora åar.
   Det är mycket som behöver dras fram i ljuset!

   Radera
 2. Gubben Per i Gubbholms kommun kan inte tåla att en Stark Kvinna äntligen tar för sig! Nu skall kvinnan bort! ;)

  Eller så är det så att det är ointressant vilka könsceller de förtroendevalda har så länge de företräder sina väljares/partiers åsikter, är kompetenta och hederliga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej tant Harriet!

   Det är ALDRIG hederligt att mygla. Eller att FUSKA sig in i kommunfullmäktige i en kommun där man inte ens bor. Oavsett vad man har för könsceller.

   Är för övrigt lite tveksam över vad slags kompetens skendemokratskan Anne O egentligen har, men det finns ju - som ett hädangånget känt kommunalråd en gång besvarade en fråga - ingen gräns för hur dum en politiker får vara.

   Radera