⚠️ Dagens varning: Älgjakten har börjat i Grabbholms kommun! ⚠️

🎂 Dagens namn är Inga och Ingalill - vi gratulerar! 🌹🌹

Här grattar vi DENNA veckas jubilarer, kolla R!

SMHI:s väderprognos för Öland - uppdateras flera gånger per dag - klicka HÄR!

tisdag 17 december 2019

Dystert för BEAB

Tidigare idag har vi fått veta att BEAB:s VD Anders Lindholm tillträder som VD på Borås Energi och Miljö AB den 1 april. Nej det är inget för tidigt aprilskämt utan dessvärre tydligen allvar. Som förklaring till att han byter jobb uppger Anders Lindholm för Ölandsbladet (på nätupplagan) att han ”fått möjligheten”. 
Jovisst, men han hade ju också haft möjligen att stanna kvar som VD i BEAB där han säger sig stortrivasmed sin personal samtidigt som han trivs med att bo i Borgholm. 
För BEAB hade det förstås varit det bästa om Anders Lindholm stannat kvar, eftersom han är en chef som månar om sin personal och att den trivas, vilket är A och för att ett företag ska fungera bra, även ett kommunägt sådant! 
Anders Lindholm har under sina år I Borgholm lyckats med konststycket att utveckla BEAB på ett bra sätt, till skillnad från en och annan tidigare VD för det kommunägda bolaget.
Man kan dock förstå hans drastiska steg att söka sig bort, då det inte är helt okänt att kommunala beslutsfattare på kommunledningsnivå som föga begriper sedan en längre tid tillbaka har börjat lägga sig i bolagets skötsel och funktioner på ett omotiverat sätt. 
Man kan utan överdrift påstå att ledningen i Gubbholms kommun är dålig på att behålla bra chefer men har lätt för att anställa dåliga chefer som det sedan kostar multum att bli av med! 
Samtidigt kan man ju fundera över att när jag på den tid som BEAB präglades av inkompetens stred för att dom skattefinansierade verksamheterna som gatu- och parkunderhåll, måltider m m skulle återgå till kommunal regi så röstade C med stöd av S emot. Men att när nu BEAB börjat funheta bra så är det just dessa partier, S och C, som gått i bräschen för att återföra dessa verksamheter till kommunen. Någon form av kortslutning måste det ju ha varit där.  
Vi är många som kommer att sakna Anders som en bra ledare för det kommunala bolaget och vi får hoppas att hans kompetens kommer bättre till sin rätt i Borås än vad den har fått göra här i Gubbholms kommun. 
 Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar