⚠️ Dagens varning: Älgjakten har börjat i Grabbholms kommun! ⚠️

🎂 Dagens namn är Inga och Ingalill - vi gratulerar! 🌹🌹

Här grattar vi DENNA veckas jubilarer, kolla R!

SMHI:s väderprognos för Öland - uppdateras flera gånger per dag - klicka HÄR!

tisdag 4 juni 2019

Nu gick Farbror Porrsurfarn miste om sin revansch


"Farbror Porrsurfarn" - d v s den sparkade landshövdingen Stefan Carlsson som blivit lite av en visa i hela Sverige - har uttalat sig för Kalmartidningarna om utgången av folkomröstning nummer två om samma sak som sist. Han är tydligen förvånad och "tycker det är synd för nu gick Öland miste om en historisk chans att bli först med en sammanslagning till en större och mer ekonomiskt robust kommun".
Klippt ur gårdagens Barometern
                      
Klippt ur samma artikel
                
Klippt ur föregående klipp
Säger Stefan Carlsson. 
Varför kan han inte erkänna som det är? D v s att han skiter väl i ölänningarna. Utan för honom har det handlat om att få en revansch efter det nesliga sätt som han - mer eller mindre tagen på bar gärning med byxorna nere - brådstörtat tvingades lämna landshövdingsresidenset i Kalmar. Han hade nu velat bli "stor" igen. 
Och revanschen skulle vara att lyckas slå ihop ölandskommunerna precis som han tidigare lyckats med att slå ihop regionerna i Skåne med flera centraliseringar. En sammanslagning av ölandskommunerna som han ville göra redan som landshövding (när han inte var upptagen med sina porrsamtal via länsstyrelsens telefon, vill säga). 
Att ölänningarna nu har sagt nej betyder inte att ölänningarna har missat någon historisk chans som Stefan Carlson vill ha det till, men för hans egen del betyder det en missad chans till den revansch som han traktat efter - särskilt angelägen nu efter att facket stoppat honom från den tilltänkta prestigefyllda ordförandeposten i Inera på grund av händelserna under hans landshövdingetid i Kalmar.
                    
LINDRIGT UNDAN
Stefan Carlsson har kommit väldigt lindrigt undan ändå. En privatanställd som olovligen missbrukat företagets telefon på det viset som Stefan Carlsson har gjort med länsstyrelsens telefon samt olovligt använt arbetsgivarens kreditkort på motsvarande sätt för krognotor och liknande skulle ha blivit åtalad för trolöshet mot huvudman. Som kan ge fängelsestraff.
Men en sparkad landshövding åtalas inte för hur han handskas med länsstyrelsens (d v s svenska folkets) medel för privat bruk utan istället landar han väldigt mjukt och får en generaldirektörslön varje månad ända fram till ålderspensionering. I varje fall har Stefan Carlsson fått det.
                            
VAD HAR ALLT DETTA ONÖDIGA KOSTAT? 
Dom politiker från både Borgholms och Mörbylånga som anlitade Stefan Carlsson för att få till den kommunsammanslagning som dom av olika skäl - som jag inte ska gå in på här - hoppades på, trodde att Stefan Carlsson var skickligare än han egentligen var. 
Därmed denna onödiga cirkus med en lång rad "informationsmöten" runt om på Öland förra våren, vilka blev väldigt dåligt besökta, den undermåliga och missvisande enkäten under sensommaren - som skulle få vilken eurovisionsschlageromröstning som helst att framstå som korrekt och ett under av trovärdighet, och som till råga på eländet skickades ut två gånger. Och som avslutades med en tämligen onödig folkomröstning eftersom ölänningarna redan hade röstat nej till en kommunsammanslagning. En befogad fråga är: Vad har allt detta onödiga kostat? 
Och vem / vilka är det som ska betala?
 Kommentera / Kommentarer
                                             
Klicka HÄR, dela och sprid gärna vidare på Facebook!

Relaterade inlägg:  
Nej tack, Stefan Carlsson! - lördag 19 februari 2018
Kommunsammanslagning? Med endast 1 % intresserade kan väl inte frågan vara mer död än så!! - söndag 10 juni 2018 
"Porrsurfarn" i farten - måndag 5 november 2018
Godmorgon Öland, flaggan i topp! - måndag 27 maj 2019
 Vill du se mina senaste inlägg, klicka R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar