Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 9 december 2018

Namnbytet ett klart svek mot vår kommuns framtid! Ska överklagas I TID!

I veckan blev också protokollet justerat från det senaste styrelsesammanträdet hos Kalmarsunds gymnasieförbund. Där beslutades att byta namn på Ölands gymnasium till "Ölands Utbildningscenter" till en kostnad av drygt 180 000 kronor för nya skyltar, nytryck av brevpapper m m. Pengar som ska tas från skolans budget, som till viss del finansieras av Borgholms kommuninnevånare. 
Deltog i beslutet gjorde från vår kommuns sida Björn Andréen (M) och Jan-Olof Forslund (S). Dj-vla korkskallar!!! 
Ser det som ett klart svek mot vår kommun och vår kommuns framtid, där ett eget gymnasium faktiskt måste få finnas! Med sådana linjer som efterfrågas av våra ungdomar!
Gissa om beslutet ska överklagas! I tid!*


*)      Fotnot: Mitt överklagande av ett tidigare beslut i detta ärende - från kommunstyrelsens arbetsutskott i Borgholm om att godkänna ett sådant namnbyte under förutsättning att det inte skulle kosta Borgholms kommun något - kom in till förvaltningsrätten en dag för sent. Det var dock bara ett förberedande beslut till det beslut som gymnasieförbundet nu har tagit.
       
Relaterade inlägg:
Bara en halv anka - måndag 12 november 2018
Anka ledde till "Goddag yxskafts-svar" från gymnasieförbundets politiska ledning (s) - torsdag 1 november 2018
Stopp och belägg! Behåll namnet och pengarna! - fredag 21 september 2018
  
Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR!

1 kommentar: