⚠️ Dagens varning: Älgjakten har börjat i Grabbholms kommun! ⚠️

🎂 Dagens namn är Inga och Ingalill - vi gratulerar! 🌹🌹

Här grattar vi DENNA veckas jubilarer, kolla R!

SMHI:s väderprognos för Öland - uppdateras flera gånger per dag - klicka HÄR!

onsdag 1 maj 2019

Förstamajtåg i Borgholm

Skämt åsido från tidigare inlägg imorse. Det blev ett förstamajtåg i Borgholm även i år. Men tidigt som f-n på förmiddagen för att stadspampen Ilko Corkovic skulle hinna vidare till Emmaboda, där han av någon anledning skulle vara dagens huvudtalare. Och att ha ett förstamajtåg i Borgholm utan att Ilko fick synas i täten var naturligtvis en omöjlighet. 
Som vanligt bestod nästan halva tåget av inhyrda drillflickor och blåsorkester från småländska Älghult och Uppvidinge. Som gick i början av tåget.


Sedan följde alla "trälarna som hungern bojor lagt uppå" med en fackpamp i täten som enligt färskaste uppgift (från 2016) har en månadsinkomst på runt 80 000 kronor. Stackarn.

I täten för alla trälar: Stadspamp (med ljusblå mage) och fackpamp (med gul väst)

Sist i tåget var en svans på cirka ett dussin kommunister. 
Saknades under fanorna gjorde märkligt nog Staffan Sossedräng (C) och övriga Ilkotrogna centerpartister. Dock lufsade fallskärmspensionären och utbildningsnämndens nye ordförande Benny Wennberg (C) på trottoaren jämsides med tåget i gatan till tonerna av Internationalen. 
Kvarlämnat på Folkets hus-tomten fanns en massa handtextade plakat som ingen ville - eller kanske inte fick - bära med texter som"EUROPA FRITT FRÅN RASISM", "Bygg hyresrätter till vanligt folk" och "INGEN STÄMPELKLOCKA PÅ PERSONALEN".
En gång om året är sossarna i Borgholm socialdemokrater på riktigt - fast inom vissa gränser - och det är just på Första maj. Resten av året handlar det för dem mer om makt och prestige än socialdemokratisk ideologi. 
När det bara är riktig socialdemokrati en gång om året, då verkar sossarnas förstamajfirande ganska mossigt och förlegat. 
Foto: Per Lublin

Relaterat inlägg:
Ålderstiget - Onsdag 1 maj 2019

 Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR

1 kommentar: