. . . . .

R kan ni se hela januari månads månads jubilarer!
SMHI:s väderprognos för Öland - uppdateras flera gånger per dag - klicka R!

lördag 8 september 2018

Det hade kunnat bli välbehövliga hyresbostäder med smålägenheter - idag istället knarkarkvart i kommunal regi (kan tyvärr inte kalla det bättre)!

För snart fem år sedan flyttade dåvarande Vårdcentralen från det som tidigare kallades Borgholms lasarett till sitt nybyggda hus i kvarteret Resedan och förvandlades Hälsocentralen, som verkligen har blivit något riktigt bra. Vad skulle ske med den därefter tömda kommunägda lasarettsbyggnaden? 
Hyresbostäder med små billiga hyreslägenheter, som ungdomar på väg att flytta hemifrån skulle kunna ha råd att hyra, föreslog jag efter att ha fått hjälp att skissa på lägenhetsindelningar för de olika våningsplanen efter befintliga ritningar.
Förslaget sågades med tystnad av styrande politiker som hellre ville använda det lediga huskomplexet till nya lokaler åt Socialförvaltningen och Utbildningsförvaltningen. Detta var under Lisbeth Lennartssons (C) tid vid makten. Nu blev det ju inte så genom att den kommunledning som tillträdde efter valet 2014 istället köpte in gamla "skattehuset" i kvarteret Höken och lät inreda det för Socialförvaltningens "behov". Men vad blev det då istället av den tömda lasarettsbyggnaden - som jag fortfarande ville skulle bli hyresbostadshus? 
Idag kan vi i Ölandsbladet läsa om en knarkarkvart i kommunal regi, officiellt kallat "stödboende", som nyligen avslöjats av föräldrar som hittat ett par saknade tonårsflickor neddrogade på "stödboendet" för unga män i det som tidigare var Borgholms lasarett. Samtidigt finns uppgifter om att polisen hindrats av kommunens personal från att komma in i huset när de tidigare kommit dit efter att fått larm om bråk.
Hur har detta kunna pågå? 
Det här måste få följder för dom ansvariga inom socialförvaltningen!
Och vad ska ske med dom fortfarande kommunägda lasarettsbyggnaderna framöver? Min tidigare tanke tål att spinna vidare på. 
Kommentarer
Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar