Kommunens namn kommer sig av att man alltsedan förra mandatperioden konsekvent endast utser gubbar som ordförande för samtliga kommunala styrelser och nämnder och kommunen därmed är unik i Sverige!
Kommunen hette tidigare Borgholms kommun.

🎂 🎂 Idag har Ragnar och Ragna namnsdag - vi gratulerar! 💐 💐

Idag är det också Sv
enska Flaskans Dag. Firas med valfritt innehåll!
Obs! Alkohol kan vara skadligt för hälsan! Bäst att påpeka!
💐🎂🎂🎂🎂🎂💐
NYHET: Vi grattar medborgare i kommunen som fyller jämnt denna vecka. Klicka HÄR, skrålla lite neråt i högerspalt och kolla in veckans jubilarer!

Länk till SVERIGES ÄLDSTA BLOGGARE:
R kan du följa Dagny Carlsson (108 år) på hennes blogg!

Vi saknar en riktigt bra och pålitlig VÄDERPROGNOS FÖR ÖLAND.

Det ser dock ut till att under torsdagen bli molnigt med upp till 17 grader varmt. Och inte en droppe regn.Skördetid i all sin prydno

Tips för att hitta inlägg i visst ämne: Skriv ord som kan ingå här i vita raden och klicka på Sök!

För att sedan återvända till senaste inlägg är det bara att backa ett steg!

lördag 8 september 2018

Det hade kunnat bli välbehövliga hyresbostäder med smålägenheter - idag istället knarkarkvart i kommunal regi (kan tyvärr inte kalla det bättre)!

För snart fem år sedan flyttade dåvarande Vårdcentralen från det som tidigare kallades Borgholms lasarett till sitt nybyggda hus i kvarteret Resedan och förvandlades Hälsocentralen, som verkligen har blivit något riktigt bra. Vad skulle ske med den därefter tömda kommunägda lasarettsbyggnaden? 
Hyresbostäder med små billiga hyreslägenheter, som ungdomar på väg att flytta hemifrån skulle kunna ha råd att hyra, föreslog jag efter att ha fått hjälp att skissa på lägenhetsindelningar för de olika våningsplanen efter befintliga ritningar.
Förslaget sågades med tystnad av styrande politiker som hellre ville använda det lediga huskomplexet till nya lokaler åt Socialförvaltningen och Utbildningsförvaltningen. Detta var under Lisbeth Lennartssons (C) tid vid makten. Nu blev det ju inte så genom att den kommunledning som tillträdde efter valet 2014 istället köpte in gamla "skattehuset" i kvarteret Höken och lät inreda det för Socialförvaltningens "behov". Men vad blev det då istället av den tömda lasarettsbyggnaden - som jag fortfarande ville skulle bli hyresbostadshus? 
Idag kan vi i Ölandsbladet läsa om en knarkarkvart i kommunal regi, officiellt kallat "stödboende", som nyligen avslöjats av föräldrar som hittat ett par saknade tonårsflickor neddrogade på "stödboendet" för unga män i det som tidigare var Borgholms lasarett. Samtidigt finns uppgifter om att polisen hindrats av kommunens personal från att komma in i huset när de tidigare kommit dit efter att fått larm om bråk.
Hur har detta kunna pågå? 
Det här måste få följder för dom ansvariga inom socialförvaltningen!
Och vad ska ske med dom fortfarande kommunägda lasarettsbyggnaderna framöver? Min tidigare tanke tål att spinna vidare på. 
Kommentarer
Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar