Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 21 augusti 2019

Ett dystert slut på sommarlovet

Efter ett välbehövligt sommarlov är man tillbaka till den dystra verklighet som förvärrats av storbranden på Åkerboskolan i förra veckan.
Förhandsgranska 
Rent cyniskt kan man väl säga att dom politiker som ville riva skolan fick hjälp från oväntat håll. Nu kan man ju tycka att när köket och skolmatsalen undgick att bli offer för lågorna så borde dessa kunna tänka lite bättre och tacksamt behålla denna del av skolan, men dom verkar ha satt politisk prestige i att allt ska rivas och ersättas av något helt nytt, så dom är väl knappast talbara.  
Ett bra tillfälle att inleda samtal och se till allas bästa i den uppkomna situationen hade väl annars kunnat vara i måndags när kommunfullmäktige skulle ha höstterminens första möte. Men ingen tilläts tala om branden och den uppkomna skolsituationen på norra Öland annat än kommunalrådet Ilko, som  inte kunde låta bli att passa på tillfället att framhäva sin egen förträfflighet.  Kommunfullmäktige fick nöja sig med att tjafsa om massa ärenden som stod på en ärendelista som gjorts upp långt innan branden. Ingen av dom ärendena var mer viktigt än att dom kunde ha lagts åt sidan till ett annat tillfälle, så att dom folkvalda fått tillfälle att samtala om branden och situationen för skolbarnen som ju ändå var det som fanns i allas tankar.  
Man kan knappast beskylla kommunfullmäktiges ordförande och presidium för att lida brist på rigiditet. 
Hela föreställningen med osedvanligt mycket tjafsande om ingenting kan ni se och höra  HÄR om ni gitter,
Men kan undra hur det kändes för barnen igår tisdags som började sin hösttermin vid dom nedbrunna skolbyggnaderna - och för alla andra berörda. 
Vill du se mina senaste inlägg, klicka R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar