Kommunens namn kommer sig av av att man alltsedan förra mandatperioden konsekvent endast utser gubbar som ordförande för samtliga kommunala styrelser och nämnder och kommunen därmed är unik i Sverige!
Kommunen hette tidigare Borgholms kommun.

söndag 15 december 2019

En imponerande 92-åring

Såg ni Nobelkonserten som direktsändes igår från Konserthuset i Stockholm i Sveriges Televison? Och såg ni intervjun med dirigenten Herbert Blomstedt??? En imponerande 92-åring med stenkoll!!! Tänk att kunna leda timslånga musikstycken av nog så svåra kompositörer som inte minst Jean Sibelius utan partitur och ha varenda liten ton och vändning i huvudet och ha varenda en i en jätteorkester under full kontroll. Och detta vid nittiotvå år ålder!!! Med bara en blick eller gest!
Foto i Wikipedia från 2015
Detta medan kommunalrådet Ilko Corkovic, som är fyrtio år yngre än Herbert Blomstedt, far runt som en yr höna mellan ledamöterna på kommunfullmäktiges möten för få dem att göra som han vill, så fort som det kärvar sig det minsta. 
Och orkestermusikerna igår var betydligt fler än vad kommunfullmäktiges ledamöter är.
Så får man vara vid Herbert Blomstedts vigör vid hans ålder, så kan man med största tillförsikt se fram emot att bli hundra. Även om man inte har någon begåvning på musikens område 😀
PS. Repris I TV2 26/12 kl 10.45 - 12.15
 Vill du se mina senaste inlägg, klicka R!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar