⚠️ Dagens varning: Älgjakten har börjat i Grabbholms kommun! ⚠️

🎂 Dagens namn är Inga och Ingalill - vi gratulerar! 🌹🌹

Här grattar vi DENNA veckas jubilarer, kolla R!

SMHI:s väderprognos för Öland - uppdateras flera gånger per dag - klicka HÄR!

fredag 14 december 2018

Ilkos verkliga ansikte. Upprustningen av Åkerboskolan stoppad och tillbaka till ruta ett. Ilko som SD-kramare m m

Och i måndags kunde vi faktiskt se det - kommunalrådet Ilko Corkovic (S) avslöjade sitt verkliga ansikte! 
Vi som varit vana att se Ilko som en ständigt leende, ryggdunkande och skämtande linslus på otaliga "selfiebilder" fick se en bister man med neddragna mungipor, mest påminnande om en gammal öststatsledare och med stenkoll på övriga ledamöter i kommunfullmäktige (utom på oss i Ölandspartiet)
Ilko med neddragna mungipor och sin " kronprins" Magnus (S)tåhl vid sin sida. 
Foto: Per Lublin
Lierad med ett underdånigt CP, KD och ytterlighetspartierna V och SD kunde Ilko efter en intensiv debatt - som inte kunde undvikas bli hetsig - få kommunfullmäktige att stoppa den beslutade upprustningen av Åkerboskolan och föra hela ärendet om skolans framtid baklänges tillbaka till ruta ett. 
Det är bara att lyssna HÄR och beklaga att nu är risken stor att det inte blir någonting alls gjort med Åkerboskolan och att eleverna på norra Öland i årskurs 6 och uppåt får gå på Slottsskolan i Borgholm istället. Ett stort svek mot norra Öland som jag bara inte begriper varför?
-------------------------------------------------- 
Sedan följde i förväg uppgjorda val av nämnder, beredningar, kommunala bolagsstyrelser m m där såväl skendemokraterna (SD) som inte minst vänsterpartiet (V) blev överdrivet gynnade. Medan Ölandspartiet skulle hållas helt utanför. 
Övriga partier hade kunnat snuva SD på både ordinarieplats och ersättarplats i den nya miljö- och byggnadsnämnden ifall man varit överens om det och istället lämpligen släppa in miljöpartiet där. Tror att Mp:s Maria Lindmark och Claes Horn af Rantzien med sina kompetenser hade kunnat göra betydligt större nytta där än SD-tomtarna. 
Men Ilko bestämde sig redan innan för att stoppa den möjligheten.*
Däremot har övriga partier ju inte haft det minsta problem med att ställa Ölandspartiet helt utanför både kommunstyrelse och samtliga nämnder!
Tänk att självaste Ilko som inför valet 2014 stod på torget tillsammans med andra politiker och vände ryggarna åt Jimmie Åkesson (SD) när denne skulle tala i Borgholm nu har föredragit SD framför MP att få vara med i miljö- och byggnadsnämnden!!! Att Ilko har kunnat bli en sådan SD-kramare hade man väl aldrig kunnat tro. Men allt för makten tydligen!
 --------------------------------------------------
Med nickar och små diskreta gester styrde Ilko i princip hela församlingen och hördes öppet diktera för fullmäktigeordföranden Eva-Lena Israelsson hur hon skulle lägga orden i sitt ordförandeskap. 
Och med många huvudskakningar och blånekanden markerade han sitt ogillande när han fick höra ett och annat sanningsord om sitt beteende. Som jag bara inte kunde hålla inne med. Och som jag blev tillrättavisad för av fullmäktigeordföranden.
 --------------------------------------------------
Fullmäktigeordförande Eva-Lena hade hoppats att allt skulle vara snabbt avklarat så att ledamöterna skulle hinna hem till Nobelfesten på TV - så uttryckte hon sig i alla fall - men roligt skulle dom inte få det. Hade dom förklarat krig mot oss, så nog skulle dom få krig. 
Genomgående slutna voteringar var väl det minsta motståndet man kunde svara med - så kvällen blev i vart fall lång för dem** och mer ska dom få!
 --------------------------------------------------
Den nye centerledaren Staffan Larsson belönades för sitt kryperi inför Ilko med ordförandeskapet i kommunala bolagen Borgholm Energi AB och Borgholm Energi Elnät AB. Samtidigt har han redan förlängts en ledande post i kommunstyrelsens arbetsutskott som bl a har till uppgift att se till att dom kommunala bolagen sköter sig. Det innebär något så märkligt som att Staffan Larsson ska granska sig själv.
Staffan Larsson  verkar vara som en daggmask som kan granska sig själv i arslet. 
Kanske ingen snäll jämförelse, för dom stackars daggmaskarna kan ju inte rå för att Staffan Larsson är ett kryp.
Sen kan ju undra varför det bara är just jag som får tillsägelser och utskällning från kommunfullmäktiges ordförande under mötena. När jag nu i måndags blev utsatt för grova personpåhopp från såväl Ilko, som (M)arcel van Luijn och SD-tomten Erik Arvidsson (ni vet han med piska och damutstyrsel framför videokameran), så reagerade hon inte på minsta sätt mot dem! 
Man borde väl egentligen ha en opartisk ordförande. 
Tycker 
Per Lublin 

*) Fotnot 1: Ilko har försökt skylla på att eftersom Miljöpartiet åkte ut ur kommunfullmäktige vid valet i september så skulle dom inte kunna sitta med i någon nämnd, men det där är rent skitsnack - och det vet Ilko. Det inte finns något som helst krav på att vara med i kommunfullmäktige för att få plats i någon nämnd. Vem som helst som har fyllt 18 år- oavsett om man är med i något parti eller ej - kan väljas in i vilken nämnd som helst, bara man är bosatt i kommunen!
**) Fotnot 2: Hela föreställningen - en nickedocketeater utdragen till sex timmar - går att höra HÄR!

Plats för kommentarer
Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR!

5 kommentarer:

 1. Vilka "grova personpåhopp" har jag utsatt dig för?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag försöker glömma ... !

   Radera
  2. Att ständigt bli behandlad och bemött som något som katten har släpat in är faktiskt kränkande.
   Men det är inte katten som släpat in mig genom kattluckan, utan det är trots allt ett inte obetydligt antal väljare som har givit mig sitt stöd i senaste valet och det anser jag måste respekteras!

   Radera
 2. Du har alltså inget som stödjer ditt påstående att jag har utsatt dig för grova personpåhopp?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, inspelningar från kommunfullmäktiges sammanträden. Vid åtskilliga tillfällen. Och nu bryter vi den här "debatten". Punkt.

   Radera