. . . . .

R kan ni se hela januari månads månads jubilarer!
SMHI:s väderprognos för Öland - uppdateras flera gånger per dag - klicka R!

tisdag 20 november 2018

Högsta hönset för de "öländska" skendemokraterna (SD) myglar med ersättning. Låtsas bo i övergiven husvagn på norra Öland

Högsta hönset för de "öländska" skendemokraterna (SD) - Anne Oskarsson - verkar ha myglat med sin ersättning för körda kilometer redan vid sitt andra möte som kommunfullmäktigeledamot i Borgholm.
Högsta skendemokratiska hönset med en av KHS
(Kommunfullmäktiges Heliga Smörgåsar) i sina klor
I själva verket är madamen bosatt i grannkommunen Mörbylånga, närmare bestämt i Bröttorp i Norra Möckleby. 
För folkbokbokföringsmyndigheten har hon dock uppgivit att hon bor på sin nyinköpta och helt obebyggda tomt vid Hornsjögatan i närheten av Hornsjön, där hon för syns skull har ställt upp en gammal husvagn. 
Enligt grannarna har dock ingen varit synlig där sedan i somras, då det vid olika tillfällen fanns folk där. 
Med andra ord får väl husvagnen betraktas som en låtsasbostad för skens skull. Passande för en skendemokrat!*
Anne Oskarssons husvagn på obebyggd tomt vid Hornsjögatan -
låtsasbostad för skens skull
 

Man kan ju alltid spekulera över varför Anne Oskarsson vill vara skriven i en husvagn i Borgholms kommun som hon inte bor i istället för att vara skriven i den egentliga hemkommunen Mörbylånga, där hon ju i verkligheten bor tillsammans med sin man i deras vinterbonade hus i Bröttorp. 
Omväxlande med att hon övernattar i Stockholm p g a att hon nyligen har blivit invald i Sveriges riksdag.
Från den obebyggda tomten med den övergivna husvagnen vid Hornsjögatan är det 48 km till torget i Borgholm där Stadshuset ligger, vilket fram och åter skulle göra 96 km.  
Och vid kommunfullmäktigemötet i Borgholm igår begärde Anne Oskarsson reseersättning för just 96 km, vilket framgår av närvarolista som cirkulerade runt och där hon fyllt i med 96 på sin rad och intygat med signaturen "AO"!  
Saxat från den närvarolista som ledamöterna själva fick fylla i igår

Tror inte för ett ögonblick att tanten efter mötet i Borgholm skulle ha åkt till en utkyld husvagn långt upp på norra Öland för att ha sin "dygnsvila"** där. 
Däremot misstänker jag starkt att hon efter avslutat möte åkte hem igen till väntande maken - SD-politikern Eric Rosenlund i bostaden i Bröttorp. I grannkommunen där hon bor och alltså borde vara skriven. Dit är resvägen klart kortare och därmed den begärda ersättningen för de 96 kilometrarna en bluff som hon borde få se sig om i stjärnorna efter.  
Man upphör aldrig att förvånas över en del politikers snikenhet. När en riksdagsledamot - nyvald eller ej - med fria resor i första klass, med av staten bekostad gratisbostad i bästa läge i huvudstaden, med ett arvode mer än dubbelt mot vad en normal inkomsttagare har i lön - och därtill med ett högt traktamente - "hittar på" ett antal extrakilometer för att sno åt sig någon femtiolapp extra. Då kan man verkligen undra hur det är ställt! 
Detta är väl egentligen det enda sensationella att rapportera från kommunfullmäktigemötet igår. 
Foto: Per Lublin

*)   Fotnot 1:  Skendemokrater är dom som har "demokrater" i sitt partinamn utan att vara det
**) Fotnot 2:  Enligt lag ska man vara folkbokförd där man har sin huvudsakliga "dygnsvila"               

Relaterat inlägg:  
Återkommer med "recensioner" - tisdag 20 november 2018
  Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR!

5 kommentarer:

 1. Vem godkänner och attesterar dessa resor ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan man undra.
   Låter frågan gå vidare till kommunfullmäktiges ordförande Eva-Lena Israelsson.

   Radera
  2. Väntar fortfarande på svar från Eva-Lena Israelsson (S)

   Radera
 2. Efter fem dagar kom "svar":

  Hej Per!

  Du vet lika väl som jag att en närvarolista går runt till samtliga ledamöter på varje fullmäktigemöte där var och en fyller i antalet km till och från mötet.

  Med vänlig hälsning
  BORGHOLMS KOMMUN
  Eva-Lena Israelsson
  kommunfullmäktiges ordförande

  Vilket jag med vändande mejl till Eva-Lena Israelsson har bemött med:

  Det vet jag men frågan var vem som GODKÄNNER de uppgifter som ledamöterna lämnar och som ATTESTERAR att den begärda ersättningen får betalas ut?
  Per L

  Vore bra om Eva-Lena kunde ge ett klargörande svar på frågan eller ska vi dra den slutsatsen att det är noll koll?

  SvaraRadera
 3. Ang. Oskarssons resor och boende. Detta är katastrofalt. Politiker skor sig glatt i alla läger. Snikenheten är stor i riksdagen -landstinget och kommun.Kommunfullmäktige består i Borgholms kommun ,av vill jag minnas är c.a 30 st. Huvuddelen av dessa uttalar sig inte om någonting under en mandatperiod på fyra år.Det kanske är en handfull av ledamöterna som säger något under samma tid. Gäller alla partier! Vad jag direkt tänker på i samband med kommande kommunsammanslagning är: "SANERA TRÄSKET" det- kommunala. Tillsammans med Mörbylånga kommun kommer detta antal att fördubblas. Så banta deltagar antalet! De flesta bara sitter där och gör intet! Kostar kommunens innevånare skattepengar för resor.

  SvaraRadera