. . . . .

R kan ni se hela januari månads månads jubilarer!
SMHI:s väderprognos för Öland - uppdateras flera gånger per dag - klicka R!

måndag 16 juli 2018

Lantbrukaren är LANTMÄSTARE och MODERAT toppnamn. Lämnad i sticket av de sina

"Lantbrukaren" som alla undrat över de senaste dagarna efter de chockartade bilderna på vanvårdade djur - och ännu mer efter uppgifterna om att han skulle vara topp- politiker för ett politiskt parti i Borgholms kommun - är i själva verket lantmästare och ingår bland dom tre högsta gubbarna på moderaternas valsedel inför höstens val. Bland annat är han engagerad hos Ölandsbanken där han är företagsrådgivare för lantbruk och har även andra fina uppdrag. Hos moderaterna har han varit en tungt vägande röst och en given påläggskalv för att kanske så småningom få ta över partiledarrollen efter Carl Malgerud.
Att vara lantmästare ska hållas för att vara lite mer än bara en vanlig lantbrukare. En lantmästare är högre skolad och ska kunna lära ut till andra lantbrukare hur man sköter en gård på bästa möjliga sätt.
Uppenbart tycks den moderate lantmästaren ansett sig ha viktigare saker att ägna sig åt - som t ex att lägga ner bankkontoret i Löttorp - och har därför inte haft tid att sköta om sina djur. Det är bara så hemskt och tragisk att det har blivit som det har blivit och.det är svårt att glömma de fruktansvärda bilderna på djuren.
Samtidigt verkar det som om hans moderata partivänner nu brådstörtat har lämnat honom i sticket. Deras enda intresse verkar nu vara att innan valet hinna trycka nya valsedlar utan lantmästarens namn på. Helst skulle väl hela historien ha tystats ned utan att behöva komma till allmänhetens kännedom. Och när historien ändå kom ut så verkade det viktigaste för moderatledningen vara att dölja "lantbrukarens" koppling till moderaterna. Det "handlar om logistik" att snabbast möjligt få hans namn utraderat, framgår det av intervjun med "ordföranden" (utan namn nämnt) i Ölandsbladet i lördags.
Det verkar som att moderatledningen inte brytt sig att en del centerpartiska "toppnamn" som också är lantbrukare nu fick misstankar om att vara just den "lantbrukaren" som media skrev om. Huvudsaken för m-ledningen har verkat vara att ingen skugga skulle få falla på moderaterna.
Det hade faktiskt sett betydligt bättre ut om moderatledningen gått ut och sagt ungefär så här: 
-Tyvärr är det så att lantbrukaren som nu har blivit fråntagen sina djur på grund av vanvård är en av de våra sedan många år tillbaka, men som efter det inträffade nu har frånträtt sin kandidatur inför valet. Vi kan inte försvara honom, men vi ska försöka ge honom den mänskliga stöttning som han kan behöva. 
Eller något liknande. Men icke sa Nicke.
Det finns inget försvar för att vanvårda sina djur på det sätt som skett - det är vidrigt när djur behandlas illa. En fullt frisk person gör inte så. Oavsett vad polisutredningen kommer fram till efter länsstyrelsens polisanmälan för djurplågeri, så handlar det nu om en krossad människa. Som är körd på sin arbetsplats, körd som politiker och körd i hela sin hembygd och längre bort än så. Och i stort behov av psykisk vård. Därtill tydligen lämnad helt i sticket av sina egna.
Lantmästaren bor på sin gård en mil norr om Köpingsvik. Det är onödigt att nämna hans namn. De flesta torde nu ändå förstå vem han är. Och framför allt - och det är det viktigaste - de flesta kan nu inse vilka som inte kan vara den omskrivne "lantbrukaren".
Kan tillstå att jag blev själv mycket förvånad när jag i förmiddags fick veta vem det var.
Kommentarer
Relaterat inlägg: 
Vem är lantbrukaren? Länsstyrelsen tiger. Vilket är partiet? - lördag 14 juli 2018   

Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR!

8 kommentarer:

 1. Kommentar på Facebook från Göran Uvner för 8 timmar sedan:

  Där rök moderaternas chanser på Öland...

  SvaraRadera
  Svar
  1. m är väl ändå körda , man får hoppas att dom är de i Mörbylånga också

   Radera
 2. Kommentar på Facebook från Helén Hallgren Archer för 4 timmar sedan:

  Hemskt att vanvårda så många djur! Han kunde överlämnat djuren innan de blev så tragiskt! Hemskt!

  SvaraRadera
 3. När hjälpen är som störst – är den som längst borta. Om M är sådana vänner – behöver de inga ovänner.

  SvaraRadera
 4. Tja, det är väl så att lantmästaren ifråga har haft så många "fina uppdrag" i Borgholms Kommun att han identifierar sig själv som att vara mera av Banktjänsteman och politiker mm än vad han är Lantmästare. Han har efter hand vant sig vid att deodoranter å parfym luktar bättre än koskit. Det är kanske också så att han har vant sig vid att de inkomster han har haft från de "fina uppdragen" är mer lättförtjänta än de som kommer in från hans mjölk eller köttproduktion.

  Det mest tragiska i detta elände är ändå att så många djur har fått lida och det säkert längre än vad som hittills har delgivits allmänheten via media.
  Lantmästaren ifråga bör få ett kännbart straff, dock blir det väl så att han klarar sig undan med böter och några timmars samhällstjänst. Ett förbud mot att hålla djur är en självklarhet, lantmästaren bör nog ta den ev domen mer som att han befrias från något som har tyngt honom än att det är ett straff.

  SvaraRadera
 5. Han behöver hjälp, någonting går ju fel hos en människa när det rör sej om så grov vanvård. Hoppas det finns andra till hands än hans forna partikamrater för att stötta honom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig. Tror också att det finns grannar som hjälpt honom en hel del - men det finns ju gränser för allt...

   Radera
 6. Börje Johansson19 juli 2018 12:06

  Är besviken och förundrad över länstyrelsen som visste om missförhållandena långt tidigare inte gjort mera i tid. Var dom bländade över alla fina uppdrag och titlar hos "lantmästaren" ? Självklart var det så. Hade det varit nån gammal fattig pensionär med för många katter eller hundar och som inte riktigt kunnat hålla vården och omsorgen om djuren på topp hade länstyrelsen och veterinären bröstat upp sej och tagit i med hårdhandskarna direkt. Djurförbud och dryga böter direkt för att statuera exempel.

  SvaraRadera