⚠️ Dagens varning: Älgjakten har börjat i Grabbholms kommun! ⚠️

🎂 Dagens namn är Inga och Ingalill - vi gratulerar! 🌹🌹

Här grattar vi DENNA veckas jubilarer, kolla R!

SMHI:s väderprognos för Öland - uppdateras flera gånger per dag - klicka HÄR!

tisdag 16 april 2019

En trist dag igår som slutade med att Notre Dame eldhärjades. Ber om ursäkt för att utlovade länkar till fullmäktigemötet inte fungerade! "Käring" oavsett kön

Gårdagen var långt ifrån den bästa tänkbara. 
Först ett tråkigt besked av personligt slag som jag inte känner att jag vill skriva om. 
Därefter får jag be om ursäkt för att utlovade länkar här på bloggen till direktsändningen från kommunfullmäktige inte fungerade. I EFTERHAND kan ni förstås följa mötet HÄR! 
Sedan blev själva mötet synnerligen trist så det var inte mycket som ni missade. 
Det mesta som det skulle beslutas om var egentligen ansvarsfrihet för 2018 för alla politikerna i kommunstyrelse och samtliga nämnder - detta långt innan man har sett konsekvenserna av deras beslut. Sådant borde inte få förekomma, men som ni vet är politikerna vana vid att man ska hålla varandra om ryggen. Lite gnabb sins emellan för att hålla politiska motsättningar uppe och försvara systemet med att ha både kommunalråd och "oppositionsråd" men när det gäller att höja arvoden och utveckla politikerförmåner brukar man vara synnerligen överens och man sågar inte av de grenar som man sitter på och därför ger man varandra alltid ansvarsfrihet som av ren vana. 
Och sen var det ett par interpellationsdebatter där det verkligen hettade till när kommunalrådet Ilko Corkovic (S) använde sig av rena lögner i sina svar och vidhöll sina lögner, vilket till slut ledde till att jag kallade honom för "jävla käring" och som vanligt fick ta emot ovett från kommunfullmäktiges ordförande Eva-Lena Israelsson (vilket är det vanliga när man öppet kritiserar hennes partivän Ilko). 
Att kalla någon för "jävla käring" är naturligtvis starka ord, men är man kommunalråd och medvetet ljuger istället för att stå för sitt handlande när man offentligt ska besvara interpellationer, då är man en "käring" oavsett kön! 
Så starka ord lär Ilko komma att få finna sig i även fortsättningsvis om han fortsätter på den inslagna vägen med att i kraft av sin maktposition försöka ljuga bort verkligheten!
Så kom till slut det trista budskapet att Notre Dame i Paris stod i ljusan låga. Då var mötet i det närmaste slut och jag gick direkt hem för att se nyheterna i TV. Branden hade tydligen hållit på i flera timmar medan vi suttit i kommunfullmäktige med vårt tjafs.  
Notre-Dame de Paris.
Notre Dame före branden
Det fick bli en redig "virre" som avslutning på en verkligt trist dag! 
Foto: Wikipedia
Kommentarer 
   
Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR 

5 kommentarer:

 1. Så den självutnämnde jämställdhetskämpen och alla kvinnors vita riddare väljer alltså att kalla folk som han inte anser sköta sitt jobb för "jävla kärring", förklara gärna ordvalet tack.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Britt-Marie!

   Om det är mig du avser med den alltför hedrande titeln "Alla kvinnors vita riddare", så är det väl bäst att med en gång förklara att jag inte är någon feminist (ingen "-ist" över huvud taget, för jag gillar inte indelning av människor i ismer).

   Däremot tycker jag att det är viktigt med jämställdhet, för det får ju bara inte fortsätta att vara så att kvinnor ska ha mindre betalt än vad män får för exakt samma arbete eller att kvinnodominerade yrkan (som t ex inom vården) ska vara sämre avlönade än mansdominerade.

   Beträffande mitt ordval så kallar jag INTE alla som jag "inte anser sköta sitt jobb" för "jävla käring", för då hade det blivit väldigt många. Och överhuvud taget använder jag inte ordet "kärring" eller "käring" om kvinnor, vilket dessvärre många män gör - t o m om sina fruar - vilket låter väldigt fult. Kollade i sökfunktionen på min blogg och kunde bara se EN ENDA GÅNG som jag tidigare kallat någon för "käring" på bloggen och det var den 8/3 2013 - alltså för mer än sex år sedan - då jag i ett inlägg skrev att "kommunfullmäktiges ordförande är en käring fastän han heter Jan".

   Efter att lärt känna Ilko lite mer ingående och se vad han går för, så vidhåller jag att han är en "jävla käring". Eller "skitstövel" om det låter bättre. Vilket det nog faktiskt gör eftersom det ordet inte på samma sätt kan ge upphov till missförstånd.

   Så tack för att du bad mig förklara mitt ordval, för det har gett mig en liten tankeställare!

   :-)

   Radera
 2. Nej Per. Jag gillar att du är motvalls käring (eller gossen Ruda). Det kan behövas, och blir förstås inte alltid rätt, men här hänger jag inte med. För en gångs skull saknar jag din humor. Kanske har något hänt utöver att Notre Dame sorgeligen brunnit och att du känner dig förbigången i politiken, det senare en effekt av beslut fattade i demokratisk (o)ordning. Det tråkiga besked av personligt slag, du inte vill nämna, kan jag bara beklaga, vad det än är. Att kalla politiska motståndare för "jävla kärring" är illa nog, det är ändå bara ett uselt epitet som int hör hemma i politiken. Värre är att beskylla politiker för att ljuga, utan att ge något som helst belägg för anklagelsen.
  Jag gillar dig annars för så mycket, även om jag inte alltid delar dina uppfattningar. Du är, eller var, en frisk fläkt i vår lilla ankdamms politik, och jag ser fram emot att då skall återfå din humor och stringens.
  Med vänlig men bekymrad hälsning
  CLP

  SvaraRadera
 3. Tala om vad lögnen består av. Vad ljög han om?

  SvaraRadera
  Svar
  1. I DET HÄR fallet ljög Ilko om sitt agerande i samband med "Alla Hjärtans Dags-kuppen", låtsades att han hade KSAU:s stöd för sitt "informationsmöte", vilket han inte hade. Samt ljög och förnekade om sitt engagemang för att ersätta Åkerboskolan med modulhus.

   Förlåt att mitt svar blivit liggande!

   Radera