⚠️ Dagens varning: Älgjakten har börjat i Grabbholms kommun! ⚠️

🎂 Dagens namn är Inga och Ingalill - vi gratulerar! 🌹🌹

Här grattar vi DENNA veckas jubilarer, kolla R!

SMHI:s väderprognos för Öland - uppdateras flera gånger per dag - klicka HÄR!

fredag 28 februari 2020

Ansvarslöst av Malgerud. Riskerar ju tusentals andra människors liv här hemma! Hur aningslöst dum får en politiker vara?

FRUKTANSVÄRT ANSVARSLÖST av m-politikern och kommunstyrelsens andre vice ordförande Carl Malgerud att nu resa till smittdrabbade norra Italien på en veckas skidsemester!
Om han vill sätta egen hälsa och sitt eget liv på spel kunde ju vara hans ensak, men han riskerar ju att sätta tusentals andra människors liv på spel här hemma genom att resa till ett land där ett dödligt luftburet virus härjar för fullt och sedan kanske komma hem med smittan och sprida den vidare. 
- ”Vi vet ju att man ska ha bra handhygien, vi har köpt handsprit”, säger Malgerud (intervjuad av Sveriges Television medan han håller på att packa inför avfärden).
Vad tror han att handsprit hjälpa mot en luftburen smitta, som ju är det mest smittsamma sättet för en farsot attspridas vidare. Där kan det räcka med en hostning  eller nysning så virvlar tusentals viruspartiklar runt i rummet, i bussen eller i lokalen. Viruspartiklar som då kan bli inandade av alla andra som befinner sig där! Hur oansvarig och aningslöst dum får en politiker egentligen vara? 
- ”Vi åker med ett lokalt bussbolag, där vi bor på ett hotell allesamman, i stort sätt ensamna, inga andra resenärer”, säger han vidare i intervjun. 
Finns det ingen hotellpersonal där på hotellet i norra Italien eller kommer Malgerud och kompani att bädda sina sängar själva, servera hotellfrukosten själv och fixa all sina övriga måltider själva? Och var ska dom isåfall inhandla maten? Och möter man inga andra människor i receptionen? Andra människor som inte tillhör gruppen resenärer här hemifrån. För den eventuellt undrande visar jag en bildsvit från hotellet HÄR med matsal, bastu och diverse faciliteter - inget enkelt litet vandrarhem precis!

   
Och HÄR kan du se och höra hela intervjun som sändes på smålandsnyheterna igår.  Den mannen som uttalar sig så sitter alltså med i ledningen för vår kommun!!!
Man hoppas att hela resesällskapet  blir försatta i några veckors karantän innan dom får komma tillbaka till Sverige igen. Det är inte ett dugg synd om dem. Dumhet som sätter andra människors liv på spel finns det inget försvar för.  
Jag hade ju hoppats att bussbolaget - ett öländskt företag med för övrigt mycket god renommé - när läget blev känt skulle ha ställt in resan eller omdirigerat den till ett lämpligare resmål. Det borde ju finnas  försäkringar som isåfall täcker eventuella extra kostnader.
Är rädd för att vi snart står inför en starkt förvärrad situation även i vårt land, där myndigheterna avråder från allt resande med buss, tåg och flyg och vistande i lokaler med många människor i. Tack vare att vissa människors obetänksamma dumhet och oförsiktighet. Men då är det så dags! 
Och det är inte bara Carl Malgerud med hustru som är med på bussresan, det är en hel grupp personer med som inte begriper att de borde avboka sig från att åka till norra Italien nu. 
Kom bara inte tillbaka med smittan till Öland!!!
Kommentarer
 Vill du se mina senaste inlägg, klicka R

2 kommentarer:

 1. Elisabet Angelin29 februari 2020 09:42

  Per, denna gång måste jag säga att jag blir besviken. Direkta felaktigheter i din text som gör precis det i debatten som är så farligt, sprider desinformation. Smittan är INTE luftburen! Det är droppsmitta som smittat via hostningar och nysningar.
  Inga myndigheter avråder från resa. Vårt beslut att resa redogör jag för grundligt för i dagens Ölandsbladet. Och vill du ha mer information, ring mig så kan jag redogöra för vårt ställningstagande och handlingsplaner. Mvh Elisabet Angelin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Elisabet!
   Så kallad droppsmitta ÄR luftburen. Små, små droppar som virvlar runt i luften efter en nysning eller hostning och kan smitta ner vem som helst som råkar befinna sig i samma rum, i samma lokal eller i samma buss till exempel. Till skillnad mot sådan smitta som kräver direktkontakt för att kunna överföras.

   Vi har nogs lite till mans tagit för lättvindigt på den pandemi som nu verkar vara på väg, inte minst våra myndigheter som verkar vara tagna på sängen.

   Även du som jag har höga tankar om borde kunna tänka om och göra rätt. Utan dröjsmål.

   Hälsningar
   Per L

   Radera