Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 26 april 2020

Allvar som gäller och inte mer lek!

Länsstyrelsen har sagt nej till kommunen att få använda giftiga schaktmassor från sanerade byggarbetsplatsen i kvartersområdet Resedan till att anlägga en allaktivitetspark i Mejeriviken.
Lekplatserna i vår kommun har hur länge som helst varit ett synnerligen försummat kapitel. Fram tills för ett år sen, då det plötsligt började hända en del.
Men i år när vi plötsligt fått coronan och allvaret inpå oss finns det inte längre tid för lek. Då finns det viktigare saker att lägga pengar på, så att vården och omsorgen om de äldre inte går åt helvete. 
För vuxna i Borgholm som vill leka går det att alldeles utmärkt att ta sig en tur till Löttorp, där finns redan en allaktivitetspark. Allt behöver inte finnas inom promenadavstånd i Borgholm för dom som är friska och raska.
Just nu är det allvar som gäller - liv och hälsa för en tredjedel av vår befolkning (”Sveriges äldsta kommun”) och anständiga löner för omsorgspersonal i sitt farliga arbete  - och inte plats att satsa på lek!
Rätt saker vid rätt tidpunkt, tack!
Kommentarer
Vill du se mina senaste inlägg, klicka R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar