MEST LÄST PÅ BLOGGEN I APRIL OCH MAJ - skrålla ner i vänsterspalten!


SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av mina inlägg är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland   f acebooksymbolen. Klickar du på den så kan du dela just DET inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

måndag 25 juni 2018

Midsommar på kommunens äldreboenden

Tror ni att dom kommunmedborgare som vistas sin sista tid i livet på våra äldreboenden i Borgholms kommun under midsommarhelgen har fått avnjuta en liknande lunch som den jag själv åt i lördags på midsommardagen?
Som en midsommarlunch ska se ut - minst!
Bestämde mig för att försöka kolla upp i efterhand med diverse rundringning och det verkar ha varit ungefär samma på alla äldreboendena i vår kommun: Matjessill, grädddfil, gräslök och färskpotatis till lunchen men vare sig nubbe eller pilsner utan bara alkoholfritt att dricka till. Efteråt jordgubbar och mjölk. Samt smörgåstårta på kvällen, där tar det sig! Däremot var det inte särskilt midsomrigt på matbordet på midsommardagen, då huvudmålet var köttfärslimpa med brunsås.... 
Lovar att det ska bli ännu bättre om jag får lite att säga till om efter valet! En kyld nubbe eller två till alla som vill och ett par kalla öl. Olika sorters sill och goda ostar på bordet båda dagarna och lite dragspel därtill. Det är väl det minsta. Det ska väl kännas att det är midsommar även för dom som bor på kommunens äldreboenden!
Foto: Per Lublin
          Kommentera gärna!
Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR!

2 kommentarer:

 1. Självklart ska de gamla kunna få både snaps och öl eller vin, de har väl inte överlämnat förmyndarskapet över sig själva till kommunen. Tycker det är under all kritik med denna storebrorsvana. Har hört en massa gott om Åkerbohemmet dock, stämmer det?
  Försenade midsommarkramar
  Ewa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet inte, har inte flyttat in än :-)
   Skämt åsido, har nog hört detsamma men vet inte hur mycket det stämmer. Saknas nog fortfarande en hel del personal MED TID för att det ska bli optimalt även på Åkerbohemmet. Men politikerna vill ju inte att äldreomsorgen ska få kosta utan väljer tyvärr att underbudgetera och efterlysa besparingar. Kramar tillbaka till dig och de dina

   Radera