Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

måndag 25 juni 2018

Midsommar på kommunens äldreboenden

Tror ni att dom kommunmedborgare som vistas sin sista tid i livet på våra äldreboenden i Borgholms kommun under midsommarhelgen har fått avnjuta en liknande lunch som den jag själv åt i lördags på midsommardagen?
Som en midsommarlunch ska se ut - minst!
Bestämde mig för att försöka kolla upp i efterhand med diverse rundringning och det verkar ha varit ungefär samma på alla äldreboendena i vår kommun: Matjessill, grädddfil, gräslök och färskpotatis till lunchen men vare sig nubbe eller pilsner utan bara alkoholfritt att dricka till. Efteråt jordgubbar och mjölk. Samt smörgåstårta på kvällen, där tar det sig! Däremot var det inte särskilt midsomrigt på matbordet på midsommardagen, då huvudmålet var köttfärslimpa med brunsås.... 
Lovar att det ska bli ännu bättre om jag får lite att säga till om efter valet! En kyld nubbe eller två till alla som vill och ett par kalla öl. Olika sorters sill och goda ostar på bordet båda dagarna och lite dragspel därtill. Det är väl det minsta. Det ska väl kännas att det är midsommar även för dom som bor på kommunens äldreboenden!
Foto: Per Lublin
          Kommentera gärna!
Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR!

5 kommentarer:

  1. Självklart ska de gamla kunna få både snaps och öl eller vin, de har väl inte överlämnat förmyndarskapet över sig själva till kommunen. Tycker det är under all kritik med denna storebrorsvana. Har hört en massa gott om Åkerbohemmet dock, stämmer det?
    Försenade midsommarkramar
    Ewa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vet inte, har inte flyttat in än :-)
      Skämt åsido, har nog hört detsamma men vet inte hur mycket det stämmer. Saknas nog fortfarande en hel del personal MED TID för att det ska bli optimalt även på Åkerbohemmet. Men politikerna vill ju inte att äldreomsorgen ska få kosta utan väljer tyvärr att underbudgetera och efterlysa besparingar. Kramar tillbaka till dig och de dina

      Radera
  2. Om det är någon som behöver sluta att röka så finns det allternativ https://www.electrocigarette.se

    SvaraRadera
  3. Har ni äldre lite tråkigt, borde ni testa att röka E-cigarett https://www.electrocigarette.se

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det där har väl inget med trevligt midsommarfirande att göra. Magnus Vejp verkar dessutom vara ett påhittat namn, för det finns ingen folkbokförd under det namnet vare sig på Öland eller i övriga Sverige.

      Om nyttan - eller skadligheten - av e-cigaretter kan man läsa i en artikel i Läkartidningen. Se nedanstående länk:

      http://www.lakartidningen.se/Klinik-och-vetenskap/Kommentar/2014/02/E-cigaretter-ar-ett-daligt-alternativ-till-att-sluta-roka/

      Radera