. . . . .

R kan ni se hela januari månads månads jubilarer!
SMHI:s väderprognos för Öland - uppdateras flera gånger per dag - klicka R!

tisdag 5 juni 2018

Dåtid Ölands stora bluff. Skitsnack redan från början!

Dåtid Öland (DÖL) verkar ha lagt ner hela sin själ i en annonskampanj om sin egen - högst inbillade - förträfflighet. Läs och häpna!
Det var i fjol våras som Dåtid Öland kom på ett fiffigt sätt att få bort kommunens äldreomsorg från den lokalpolitiska debatten inför det kommande valet. En annars synnerligen viktig fråga för en kommun där en tredjedel av befolkningen är sextiofem år fyllda eller mer och där Borgholms kommun ligger i toppen bland svenska kommuner när det gäller andelen äldre. Och kanske särskilt viktig på norra Öland där andelen äldre är ännu högre än i övriga kommunen!   
Det fiffiga gick ut på att äldreomsorgsfrågorna skulle hänskjutas till en bred beredning där alla dom stora partierna skulle få vara med. Att skapa Sveriges bästa äldreomsorg i Borgholms kommun, det skulle låta något det. Man skulle låna idéer från andra kommuner, besöka konferenser och låta allmänheten få komma med synpunkter som man sedan skulle få fundera på. Det skulle se bra och fint ut. Man skulle låtsas att det hela skulle vara klart att presenteras före valet, med bred enighet kring något sjutusan så bra: Lilla Borgholms kommun skulle få Sveriges bästa äldreomsorg! Där fanns inga förbehåll om "på sikt" eller "om ekonomin tillåter" o s v.
  
Steg ett i det hela var naturligtvis att hålla Ölandspartiet utanför den beredningsgrupp som skulle bildas, där man måste vara överens om strategin och att det hela inte skulle vara på allvar.
Steg två i planen var att finna en lämplig tidpunkt när man skulle försöka skjuta fram presentationen av sitt resultat till efter valet - då det inte längre spelade någon roll för valresultatet om det bara "bidde en tummetott" eller "bidde ingenting" av det som från början skulle bli en fin kostym.
 
Den fina kostymen - hur man skulle kunna få till Sveriges bästa äldreomsorg just hos oss - skulle förevisas redan i början av maj i år för sedan putsas till och med färdig finansiering kunna läggas fram på kommunfullmäktiges bord senast nu under juni månad. Det sistnämnda hade nämligen beslutats av kommunfullmäktige i samband med att beredningen tillsattes. Den första förevisningen vid allmänna möten i början av maj hade beredningsgruppen själv utlovat under resans gång.
  
I början av april i år väcktes förslaget från beredningsgruppen (bestående av Dåtid Öland, S + C med 2 representanter var samt 1 representant vardera från M och lilla KD) att få anstånd till och med september månads utgång att presentera sitt slutliga förslag och i april kröp det fram att den första förevisningen - som skulle ha skett vid planerade allmänna möten den 2 och 3 maj - istället skulle ske två dagar efter valet i september!
Med beredningsgruppens politiska bredd och med kommunalrådet som gruppens "ordförande" var det ingen konst att få kommunfullmäktige att gå med på det begärda anståndet. Det behövdes "mer tid för att det skulle kunna bli ett förslag som är genomarbetat och bra", som Annette Hemlin (Dåtid Öland) så tjusigt uttryckte det när frågan om anstånd diskuterades i kommunfullmäktige. I själva verket är det nog inte tiden som är problemet, utan problemet är att det aldrig har funnits något innehåll att komma med - och heller inte kommer att finnas!

Och nu har alltså Dåtid Öland mage att gå ut med annonser i tidningarna där dom förkunnar att dom 
"har föreslagit och fått igenom fullmäktigeberedningen "Sveriges bästa äldreomsorg" för att vi som kommun, tillsammans med våra medborgare, ska få en samsyn (min fetstil och understrykning) på vad som behövs för att på sikt (sammaledes här) nå målet om "Sveriges bästa äldreomsorg"
Den gången i början av förra året var det minsann ingen som sade att bara "få en samsyn"! Det står alltmer klart att det inte ens kommer bli en tummetott utan snacket om att vi skulle få Sveriges bästa äldreomsorg i Borgholms kommun var just snack och inget annat! 
  
I rubriken till Dåtid Ölands annons i detta sammanhang står det (något förkortat):
   
Kan vi förbättra kommunens äldreomsorg?
Ja vi tror  det. (min understrykning även här)
                                                                                                                   
Tror!?
Jamen jaså! 
Vad håller ni i Dåtid Öland på med?
Varför inte erkänna att det var skitsnack redan från början?
  
Undrar
Per Lublin
Kommentarer
Relaterade inlägg: 
                      
Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR!

2 kommentarer:

  1. Nu är det väl bara att konstatera att "Framtid Öland" har grävt sin egen grav.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja därför är det ju på sin plats att kalla det partiet Dåtid Öland. Tycker i alla fall jag :-)

      Radera