Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 7 september 2019

Veckans lördagsgodis: Uppstoppad kung?

Veckans lördagsgodis hämtar vi från uppslaget med ÅSIKTER i dagens nummer av Ölandsbladet. Där finns en liten insändare av Mats Garme som handlar om Skäftekärr. Tar mig friheten att här återge huvuddelen av den:
Det är glädjande att kaféverksamheten är igång igen i den gamla jägmästarbostaden. 
   I verandan sitter sitter den mycket naturtrogna vaxdockan av Gustav V. Jag erinrar mig i detta sammanhang om en episod jag hört om uppsatsskrivning i Böda skola. Ämnet var svenska kungar. En elev hade avslutat sin uppsats med följande mening: "De svenska kungarna är begravda i Riddarholmskyrkan utom Gustav V, som sitter uppstoppad på Skäftekärr."  
MATS GARME
Detta får bli lördagsgodiset för idag! 

Foto: Ingrid Käfling

PS. Med viss stolthet över min lillasyster Gunilla Vidstiges skaparkicklighet kan jag inte låta bli att tillägga att det är hon som - tillsammans med sin man Rune och sin väninna Eva Rahmqvist - har förfärdigat figuren som sitter i en soffa på Skäftekärr och föreställer Gustaf V. Kan även tillägga att det inte är någon "vaxdocka" utan en figur som är gjord av betydligt mer "levande" material.
Och så var det själva insändaren i Ölandsbladet förstås: 

Ha en trevlig lördag! 
Per Lublin

Kommentarer
 Vill du se mina senaste inlägg, klicka R
 

1 kommentar:

  1. Intressant att få veta vem som skapat Gustav V i Skäftekärr. Men man blir ju lite fundersam över vilket "levande material" det är gjort av?
    Ingrid

    SvaraRadera