⚠️ Dagens varning: Älgjakten har börjat i Grabbholms kommun! ⚠️

🎂 Dagens namn är Inga och Ingalill - vi gratulerar! 🌹🌹

Här grattar vi DENNA veckas jubilarer, kolla R!

SMHI:s väderprognos för Öland - uppdateras flera gånger per dag - klicka HÄR!

tisdag 5 november 2019

Banta ner stadshuspersonalen istället!

Sitter vid morgonkaffet och har just öppnat Ölandsbladet. 
Stadshuset för trångbott” står det. Planeras för flytt av ett tjugotal personer till nya lokaler. 
Nej nu får dom väl ändå ge sig!!! 
Är det inte i själva verket så att personalstyrkan har blivit alldeles för stor i Stadshuset och att den istället för att hela tiden tillåtas växa borde bantas ner grundligt!!? 
Vi i Ölandspartiet har under en längre tid funderat över behovet (?) av alla dessa ”hittepåtjänster” som inrättats i Stadshuset och fortsätter att skapas, alltifrån ”fastighetsstrateger” till ”tillväxtchefer”. Bara för att nämna några exempel. 
Man kan undra över vad alla dessa människor gör på alla dessa konstiga tjänster som växer upp som svampar ur jorden i Stadshuset. Alltmedan vård, skola och omsorg underbemannas.
Vi behöver inga nya lokaler att låta Stadshuset svälla ut i utan vi behöver istället en grundlig översyn över den kommunala administrationen och rensa bort alla ”hittepåtjänster” som inte behövs för vår kommuns kärnverksamheter. 
Kommentarer
 Vill du se mina senaste inlägg, klicka R

2 kommentarer:

 1. Håller helt med Dej Per !
  En kommun med alldeles för många chefer och en fast bosatt befolkning där varannan invånare snart är 65 år fyllda. Norra Öland är redan där. Borgholm med omnejd på god väg (var tredje över 65 år). Kära politiker: Låt inte tiden gå i från Er. Reagera kraftfullt och omgående. Ta hjälp och bygg upp en organisation med ett minimum av chefer. Chefer med rätt kompetens och erfarenhet. Antalet chefer skulle med lätthet kunna halveras eller minskas till en tredjedel av nuvarande antal.
  Tillgodose Erat ansvar till och för de gamla i kommunen. Anställ och utbilda fler personal inom hemtjänst äldreomsorg etc. Personalen inom dessa områden har en alldeles för stor arbetsbelastning med ett orimligt arbetsschema. Vid frånvaro av dito personal finns ingen backup.
  Planeringen av äldre/seniorboenden skulle planerats för 5 - 10 år sedan. Sådana boenden som gemene man har råd att bo i. I dag pga bristande planering och alldeles för många chefer med diffusa uppdrag, är ett faktum att människor som i hela sitt liv verkat och bott nära Borgholm ,placeras på äldreboenden på norra Öland mot sin vilja.
  Ilko som för några år sedan skulle bygga upp en ny Borgholms kommun med bara asylsökande. Vet inte vad han menade mer än att Borgholm skulle "blomma upp på nytt" och säkra framtiden för De gamla och funktionshindrade i kommunen.
  Efter en kvalificerad bedömning av Borgholms stadshus efter smärre ombyggnationer skulle övre planet i stadshuset räcka till för den organisation som krävs där i dag.
  När den rätta viljan, intresset, kämpaglöden att få staten att satsa på någon myndighet etc som kan rädda arbeten, skapa arbeten, inte finns, tycks ingen återvändo finnas.
  kommunen har hamnat i en "rävsax" där man hela tiden skjuter sina kostnader på framtiden bl a genom att överklaga ekonomiska beslut genom att fördröja dess handläggningstider. Allt detta kommer en dag att uppdagas och kommunen försätts i "konkurs".
  Till vilkens nytta och fördel ?

  SvaraRadera