Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 26 januari 2021

Den muterade smittan från Storbritannien har dykt upp i Kalmar län. Var?

Idag står det klart att det nya muterade extra smittsamma "brittiska" coronaviruset gjort sin entré i vårt län.

Det är en person som kommit resande hit från Storbritannien som haft viruset med sig och vederbörande ska tydligen redan ha hunnit smitta nerfem personer här. Men där ska dock smittkedjan vara bruten påstås det. 

Hur vet man det med den dåliga smittspårning som vi har i vårt land??

Där man ju lägger huvudansvaret för smittspårningen på individen själv, istället för att låta utbildade proffs sköta den. 

När jag frågar personer i ansvarig ställning om var i länet som detta har hänt så låtsas man inte veta någonting. Det är locket på. Man måste skydda den personliga integriteten, heter det. Vi får inte ens veta om den nya och allvarligare smittan finns här på Öland eller ej. Bara att den har dykt upp någonstans i Kalmar län. 

Genom att vi inte får veta var någonstans ges vi inte chansen att själva kunna avgöra om vi vill resa dit eller ej. 

Är det inte viktigare med full öppenhet för att därmed kunna skydda oss bättre och därmed kanske kunna hejda att smittan sprids i onödan?

Kommentarer

Vill du se mina senaste inlägg, ”klicka " R 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar