Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 29 januari 2022

TUSENSTRECKET nu passerat även i den norra kommunen.

I veckan passerade antalet registrerade covidsmittade i vår kommun 1000-strecket. Och i fredags var detta antal i vår kommun uppe i 1063 totalt. Då hade 3677 personer på hela Öland hunnit bli smittade av farsoten enligt samma statistik.

Hur många ölänningar som samtidigt hunnit avlida i covid-19 hyssjas det om, precis som att det skulle vara något skamligt för de avlidna och deras familjer.

Skamligt är det förvisso, men inte för de drabbade utan för beslutsfattarna på kommunal, regional och högsta nivå som inte har gjort vad de kunnat för att hejda smittspridningen utan hela tiden legat steget efter och inte ens själva levt som de uppmanat andra att göra!

Enligt den regionala statistiken var det fram till i fredags 157 dödsoffer i covid-19 i hela regionen, men hur många i varje kommun är det fortfarande tyst om. Finns det någon vettig anledning att förtiga just detta?

Undrar

Per Lublin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar