Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 22 juli 2011

Badjävlar i Köpingsvik - låt dom bofasta få bestämma!



Apropå badjävlar, så var jag igår i stadshuset på ett samrådsmöte (eller vad det ska kallas), där intresserade kunde få ta del av en föreslagen detaljplan för badstrandsområdet vid Sinus i Köpingsvik, där hela badjävelsproblematiken ställts på sin spets.
Ska besöksnäringen få styra utvecklingen av ett samhälle eller ska samhällets egna invånare komma i första rumme
Kan - och isåfall hur - besöksnäringen i en typisk "badort" som Köpingsvik utvecklas från säsongsturism till en året-runt-näring?
Jag anser att de bofasta i Köpingsvik själva ska få vara med och utforma sitt samhälle och besluta om samhällets utbveckling och naturligtvis även badstranden (som ju är grunden för många Köpingsviksbors sommarinkomster).
Igår kunde vi i Ölandsbladet (klicka här för att se artikeln) läsa utfallet av en beställd SCB-undersökning som ger dåligt betyg för Borgholms kommun när det gäller medinflytande för invånarna. Det är dags för Borgholms kommun att bättra sig i det avseendet, och jag upprepar därför mitt förslag som jag hade här på bloggen i våras: Ordna en lokal folkomröstning för de bofasta i Köpingsvik om planerna på badstrandens utvecklingen.
Ta fram alla fakta och överlåt sedan till köpingsborna att besluta!
PS. Tillbaka till "samrådsmötet". Vi var fyra där från Ölandspartiet för att lyssna. Men ingen fanns där från något av de andra partierna. Är intresset från politikernas sida så dåligt för en fråga som varit föremål för så mycket debatt på tidningarnas insändarsidor?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar